Nokia uudisti Ovi Kauppa- ja Ovi Kartat -palveluitaan

Matkapuhelinvalmistaja Nokia kertoi eilen paitsi kolmesta uutuuspuhelimesta (E7, C7 ja C6-01) niin myös parannuksista Ovi Kauppa– ja Ovi Kartat -palveluihin, jotka ovat keskeinen osa kaikkia yhtiön uusia Symbian-puhelimia. Molemmat palveluista ovat kokeneet visuaalisia muutoksia sekä ovat tuttuun tapaan käyttäjien saatavilla täysin maksutta.

Uusi versio yhtiön ohjelmistokaupasta tulee olemaan osa uutta Symbian-tuoteperhettä, johon yllä mainittujen puhelinten lisäksi kuuluu myös N8. Valmistajan mukaan täysin uudistettu Ovi Kauppa tarjoaa selkeämmän ja helppokäyttöisemmän käyttöliittymän. Mukana on uusi kokoelmaominaisuus, jonka ansiosta sovellusten lataaminen käy aikaisempaa nopeammin.

Ilmaisen kävely- ja autonavigoinnin tarjoavasta Ovi Kartat -sovelluksesta yhtiö on julkaissut uuden beta-version, joka on ladattavissa täältä. Se sisältää entistäkin yksityiskohtaisemmat kartat ja lukuisia uusia ominaisuuksia, kuten metro-, raitioliikenne- ja paikallisjunatiedot 85 kaupungissa eri puolilla maailmaa, reaaliaikaisia liikennetietoja, turvallisuusvaroitukset myös ilman navigoinnin käyttöä, pysäköintitietoja ja huoltoasemien sijaintitietoja sekä nopeusrajoitustietoja. Parannuksia on kokenut myös hakutoiminto, joka osaa ehdottaa hakuja käyttäjälle. Uuden version myötä oman sijainnin jakaminen onnistuu sosiaalisten palveluiden lisäksi myös tekstiviestillä ja sähköpostilla.

4 kommenttia

  1. Lisää suuria muutoksia Nokian Ovi Storeen tulossa:

    * Nokia on tuomassa Ovi Storessa julkaistaviin sovelluksiin mahdollisuuden sovelluksessa tapahtuvaan ostamiseen. Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että Sovelluskehittäjä voi esimerkiksi julkaista Ovi Storessa sovelluksilleen uusia lisäosia, tai peleihinsä uusia tasoja jne. Sovelluksen tai pelin käyttäjä voi sitten halutessaan ostaa nämä lisäominaisuudet jne suoraan sovelluksesta tai pelistä käsin. Nokialla on jo menossa suljettu betatestausvaihe tuon osalta. Betatestaajaksi softakehittäjät voi saada kutsun lähettämällä Nokialle sähköpostia: inapppurchase@nokia.com

    * Nokia on myös tuomassa Ovi Storessa julkaistaviin sovelluksiin mahdollisuuden mainosrahoitukseen. Tähänkin liittyvä suljettu betatestausvaihe on jo menossa ja tähänkin voi softakehittäjät saada kutsun lähettämällä Nokialle sähköpostia: inappadbeta@nokia.com

    * Voitonjako muuttuu puhelinlaskulla maksettujen sovellusostojen kohdalla. Näiden osalta voitonjakosuhteeksi tulee 60/40, eli sovelluskehittäjä saa 60% ja Nokia 40%. Nokian osuus sisältää 10% osuuden puhelinoperaattorille. Luottokortilla tapahtuvien ostojen voitonjakosuhteena säilyy ennallaan (70/30), eli sovelluskehittäjä saa 70% ja Nokia 30%. Vaikka Sovelluskehittäjälle jää siis pienempi osuus operaattorilaskutuksella maksetuista ostoista, niin puhelinoperaattorilaskulla maksamismahdollisuus varmasti lisää merkittävästi kaupankäyntiä, koska suurimmalla osalla maailman ihmisistä ei ole luottokorttia. Eli kehittäjän saamat tulot todennäköisesti kasvaa selvästi muutoksesta huolimatta.

    * Monet varmaan muistaa, että nokia osti äskettäin Motally-nimisen yrityksen. Nyt Nokia on tuomassa Ovi Styoressa sovelluksia julkaiseville sovelluskehittäjille analysointi työkalut, joiden avulla on mahdollista analysoida kuin käyttäjät käyttää kehittäjän sovelluksia ja mitä ominaisuuksia he pitävät tärkeinä jne. Saatua tietoa voi käyttää sovellusten jatkokehitykseen jne.

Kommentointi on suljettu!