Videolla iPhone 4:n uusi HDR-kuvausominaisuus

Applen julkaisema iOS 4.1 -päivitys toi iPhone 4 -käyttäjille muutamia mielenkiintoisia uudistuksia, joista eräs merkittävimmistä on HDR-kuvaus. Sen pitäisi parantaa kuvien laatua ja antaa näin käyttäjille mahdollisuus ottaa entistäkin laadukkaampia kuvia matkapuhelimellaan. Miinuspuolena on, että HDR-kuvan ottaminen kestää hieman tavallista pidempään.

iPhone 4:llä HDR-kuvaus toimii käytännössä niin, että puhelin nappaa kohteesta kolme kuvaa: normaalin, ylivalotetun ja alivalotetun. Tämän jälkeen älykäs algoritmi yhdistää kuvat yhdeksi ja tallentaa sen käyttäjän tarkasteltavaksi. Tuloksena pitäisi syntyä perinteistä kuvaa parempi otos.

TechnoBuffalon Jon Rettinger esittelee ominaisuuden toimintaa ja vertailee muutamia kuvia juttumme lopussa nähtävällä videolla.

Lähde: TechnoBuffalo

3 kommenttia

  1. Siinä ei kyl sitten pahemmin parane kameraa pitelevän käden täristä, jos kerran lopullinen kuva koostetaan kolmesta erillisestä valokuvasta. Myöskin liikkuvan kohteen kuvaaminen on toivotonta.

  2. Olet oikeassa, HDR-kuvaa ei ole mahdollista ottaa liikkuvasta kohteesta, oli kyseessä sitten tuhansien eurojen järjestelmäkamera taikka puhelin. Kuvat saadaan kyllä kohdakkain vaikka käsi hieman tärisisikin, paras tulos tulee toki kun kamera (tai puhelin) on jalustalla.

  3. Max Angelma 19.9.2010 15:07:

    ”Olet oikeassa, HDR-kuvaa ei ole mahdollista ottaa liikkuvasta kohteesta, oli kyseessä sitten tuhansien eurojen järjestelmäkamera taikka puhelin.”

    Ainakin videoiminen tuntuu onnistuvan… Ja jälki kyllä aika vakuuttavaa. En ole tosin itse päässyt vielä testaamaan. Tässä siis kahdella 5d markki kakkosella tehtyjä HDR-video pätkiä:

Kommentointi on suljettu!