HTC:ltä vihdoin näppäimistöllinen Android-puhelin: Desire Z

Taiwanilainen älypuhelinvalmistaja HTC esitteli eilen Lontoossa Desire HD -puhelimen lisäksi myös toisen uutuuden, joka lataa samaan pakettiin Android 2.2 -alustan, QWERTY:n ja 3,7 tuuman WVGA-kosketusnäytön. Uutuus on Desire Z ja se saapuu Euroopan markkinoille lokakuussa.

HTC Desire Z tuo vihdoin yhtiön mallistoon Android-puhelimen fyysisellä QWERTY-näppäimistöllä. Sellaista ei ole nähty sitten ensimmäisen Android-puhelimen T-Mobile G1:n, jonka myynti rajoittui pitkälti Yhdysvaltojen markkinoille.

Uutuus on varustettu muista Desire-sarjan puhelimista poiketen 800 megahertsin Qualcomm 7230 -suorittimella. Yhtiön mukaan syynä tähän on se, että näin laitteen akun kestoa on pystytty parantamaan.

Taiwanilaisvalmistajan Desire Z -puhelimen ominaisuuksia ovat HSPA, WiFi b/g/n, Bluetooth 2.1, GPS, 1,5 gigatavun sisäinen tallennustila, microSD-muistikorttipaikka, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, FM-radio, viiden megapikselin kamera, salamavalo ja 720p-videotallennus. Oleellisena osana pakettia on Sense-käyttöliittymä, joka sisältää uuden HTC Locations -karttapalvelun ja e-kirja-sovelluksen.

Lähteet: Engadget & HTC

3 kommenttia

 1. Ihan herkun näköinen, tosin näppiksessä on hiukan liikaa tavaraa.

  Monet äänet rapakon takana sanovat että näppiksessä pitäisi olla ctrl nappi ja windows nappi ja alt nappi ja sitten vielä symboli nappi, kirjaimien ja välilyönnin napit plus tietenkin enter, kumi ja erillinen search nappi ja vielä valmikstajan erityistoiminnolla sopiva erikoisnappi, tai muuten näppis on puutteellinen. Tähän pitää vielä lisäksi saada suuret napit jotka ovat tarpeeksi erillään toisistaan. Kummastelen todella, että valmistajat menevät tähän lankaan!

  En tahdo kuulostaa fanipojalta, mutta N900:ssa ollaan onnistuttu todella mukavasti näppiksen osalta, ja mielestäni muut voisivat ottaa siitä mallia. Kaikki yllämainitut merkit ja toiminnot löytyvät, ne vain toteutetaan näppäinyhdistelmillä tai long-press tyylillä. Lopputulos: mukavan symmetrinen näppis jonka sormet oppii.

 2. Liikaa härpäke-näppäimiä, liian vähän tarvittavia.
  CTRL-nappula pitäs olla, ja nuolinäppäimet. ei mitään muuta ihme härpäkettä.
  imo, numeronäppäimet on sen verta tärkeitä, että ne pitäs olla erikseen…

  Mikä ihme siinä on, ettei voi tehdä 5-rivistä nämiskää?
  TouchPro:ssa on yks parhaita näppiksiä mitä olemassa on.
  Alkuperäisessä G1:ssä on ihan ok näppis.

 3. Hei, apua apua apua – iso liuta asiaa…
  nyt tarvitaan HTC-gurun tietoutta…

  1) Miksi Z katosi markkinoilta ja onko tulevaisuudessa HTC:ltä tulossa vastaavanlaisella näppäimistöllä mitään?

  2) HTC DESIRE Z oli ehdottomasti paras puhelin jonka olen koskaan omistanut – kuin minulle tehty, kaikkinensa. Vasta vuosi oli toisiimme rakastuttu, kun vauva laittoin puhelimeni mikroon – edes pienintäkään ritsahdusta ei ehtinyt kuulua, niin vähän aikaa se siellä oli (maks. 4sek), mutta koskaan enää ei puhelin sen jälkeen mennyt päälle ja sim-korttikin oli puhelimesta otettaessa ihan mustaksi kärventynyt, minkä saattoi toki jo ennustaa siitä voimakkaasta muovin kärystä joka suorastaan pelmahti nenään kun akku irroitettiin laitteesta. Sano nyt vielä sinäkin, että onko peli todella menetetty, vai kannattaisiko luuri sittenkin käyttää jossakin kurkattavana, josko sen voisi vielä pelastaa? Mitä tietoa puhelimen valmistajat ovat kuumuuden siedosta tutkimuksissaan saaneet (jostakin syystä oletan nimittäin, että saattaisivat hyvinkin olla kokeilleet valmistamiensa laitteiden mikronkestävyyttä ennen markkinoille julkistamistaan – vai kuinka…)?

  3) no, tuon jälkeen on jo kokeiltu kahta eri luuria; Samsungin yritystä en kestänyt kuin kuukauden – niin huono oli puhelin – joten palasin takaisin HTC:n leiriin, enkä enää pois vaihda. Nykyään puhelimena on Wildfire S, jonka päivittäinen hermojani repivä riesa tosin on puhelimen tallennustilan totaalinen riittämättömyys maksimissaan kolmea sovellusta enemmälle asennukselle. Ja kun kaikkea ei vaan saa siirrettyä SD-kortille vaikka kuinka haluaisi 🙁 prkl. Onko tähän tiedossasi mitään vinkkejä miten tuota tilanloppumisen tiheyttä voisi edes helpottaa?

  4) Onko enää mitään toivoa löytää HTC:lta mitään tuon ensirakkauteni Desire Z:n kaltaista? Tulevaisuudessa edes? Onko HTC:n visioissa edes mainittu Z:n kaltaisella näppäimistöllä varustetun puhelimen synnytysmahdollisuuksia? Jos ei, niin MIKSI EI?

  5) Entä mitä sanon vakuutusyhtiölle, jonka kanssa asian puiminen on vielä hiukan kesken, sillä jos kyseistä laitemallia ei enää ole markkinoilla (kuten tässä tapauksessa ikäväkseni on päässyt käymään), niin heidän periaatteensa on verrata rikkoutunutta laitetta sitä lähinnä olevaan ts. mahdollisimman paljon sitä muistuttavaan laitemalliin, joka markkinoilta nyt sitten sattuu löytymään > ja tämän pohjalta rikkoutuneen laitteen oletettava arvo (\”uuden vastaavan laitteen arvo/hinta\”) sitten määritellään ja korvaussumma lasketaan. Maksoin aikanaan 28.12.2010 ostamastani Desire Z puhelimesta 477,60€. Mikä olisi nyt se puhelinnalli, johon voisin suosittaa vakuutusyhtiötä tuon rikkoutuneen laitteeni rinnastamaan? Mikä Z:n arvo tänään voisi sinun mielestäsi olla?

  Kiitos oikein oikein oikein paljon olemassaolostasi!

Kommentointi on suljettu!