MobiiliBlogin videotestissä Swype-tekstinsyöttötekniikka

Elokuisessa Samsung Galaxy S:ää käsittelevässä testissämme sivusimme Swypeä, joka on viime kuukausina päässyt useiden Android-puhelinten vakiovarustukseen. Kyseessä on varmastikin monille tuttu tekstinsyöttötekniikka, joka perustuu sormen liu’uttamiseen kirjaimien päällä perinteisen näpyttelyn sijasta.

Hiljattain tekniikka on saanut tuen myös suomen kielelle, joka nostaa sen varteenotettavaksi vaihtoehdoksi perinteiselle virtuaalinäppäimistölle myös meillä Pohjolassa. Galaxy S:n lisäksi suomenkielinen Swype löytyy ainakin korealaisvalmistajan Galaxy 5 -mallista, joka on hieman reilun 200 euron hintaan sijoittuva Android-luuri. Se on huomattavasti Galaxy S:ää edullisempi vaihtoehto tutustua Swypeen.

Tekniikka tekee tuloaan myös Nokian Symbian-puhelimiin. Siitä julkaistiin vastikään testiversio kosketusnäytöllisille Symbian-puhelimille, mutta ikävä kyllä kyseinen versio ei tue vielä suomea.

9 kommenttia

 1. Hyvä Video!
  Siis saako tuon scandeilla ladattua jostain myös muihin android (2.2) päätteisiin?

 2. No jaa minä olen käyttänyt jo kuukauden swypeä suomeksi galaxy ässässä, että ei se ihan uusi juttu ole.Swype on toiminut suomeksi ihan finnish dictionaryn voimin(android market).

 3. Miten tuon saa toimimaan Desiressä? Ei osaa ottaa finnish dictionarya käyttöön mitenkään…

 4. Itsellä desire 2.2 ja asennettuani swypen muropaketin desire keskustelun linkin kautta toimi samantien ja suomenkielisellä. Itse kuitenkin pidän HTCn omasta qwertystä enemmän kuin swypestä

 5. Saako tuohon swypeen syötettyä oman sanastonsa ihan sovelluskohtaisesti, ettei tarvitsisi koko luurin savavarastoa käyttää kun kirjoitan tekstikenttään esimerkiksi kirjaimen ”E”. E-kirjaimella kaiketi tarkoitan sovelluskohtaisesti sanaa ”Erkki”, mutta luuri tuottaakin kaikki e/E-kirjaimella talletamansa, käyttäjänsä aiemmat näppäilyt.

  Minä en usko mihinkään järjestelmän arvailuihin mitä kirjoittajansa haluaa kulloinkin kirjoittamallaan tarkoittaa. Ajatusten arvaajahan tuollainen sovellus olisi. Kaikkea sitä yritetään kaksijalkaiselle tyrkyttää.

 6. Miten saan ladattua suomen kielen tohon swypeen?? Vastauksia kiitos!!!

  1. Mikä puhelin sinulla on käytössä? Jos kyseessä on Galaxy S, niin päivitä ohjelmisto Samsung Kiesillä uusimpaan versioon. Jos suomi on edelleen kateissa, niin kannattaa koittaa tehdasasetuksien palautusta. On kuitenkin muistaa, että tällöin kaikkia puhelimeen tallennettu materiaalia katoaa.

 7. miten ihmeessa swypen saa pois kaytosta?? mielestani toimi kehnosti ja kannykka on samsung galaxy mini

Kommentointi on suljettu!