Gartner: Android nousee toiseksi suurimmaksi alustaksi kuluvana vuonna, johtoon vuonna 2014?

Tunnettu tutkimusyhtiö Gartner povaa loistavaa tulevaisuutta Android-käyttöjärjestelmälle. Gartnerin mukaan maailman älypuhelinmarkkinoita tulevat hallitsemaan Symbian ja Android, joiden laskeskellaan kattavan noin 60 prosenttia markkinoista vuoteen 2014 mennessä.

Nokian suosima Symbian säilyttää ykköspaikkansa tutkimusyhtiön arvioiden mukaan aina vuoteen 2014 asti. Tällöin rinnalle nousee kuitenkin Android, jonka osuuden pitäisi kohota aivan Symbianin tuntumaan tai jopa sen ohi. Kolmannen sijan tulisi nappaamaan Applen iOS.

Kuluvan vuoden aikana Google Androidin lasketaan ohittavan RIM:n BlackBerry-alusta maailman toiseksi käytetyimpänä älypuhelinjärjestelmänä. Tähän vaikuttavat erityisesti operaattoreiden ja valmistajien laaja tuki, jotka nostavat alustan osuutta nopeasti. Alkujaan Gartner arvioi Androidin nousevan markkinoiden kakkossijalle vasta kahden vuoden päästä, joten sen nousu on ollut erittäin nopeaa.

Androidin leviämistä markkinoilla tulevat auttamaan jatkossa entistäkin edullisemmat puhelimet. Näitä tullaan Gartnerin mukaan näkemään ensimmäisenä Samsungilta. Perässä seuraavat todennäköisesti myös Sony Ericsson, LG ja Motorola.

Lähde: Gartner

7 kommenttia

 1. Ala on edelleen sen verrran nopeasti muuttuva, että neljän vuoden päähän tehdyt ennustukset ovat melkoista arvailua. Esim. neljä vuotta sitten iPhonesta liikkui vain huhuja ja N80:stäkään ei saanut vielä kaupoista. Androidista taas ei oltu kuultukaan.

 2. Niinpä. Neljän vuoden arvioihin mobiilimaailmassa luottaisin yhtä paljon kuin neljän vuoden sääennustuksiin.

  1. Aika varovaisesti näyttävät suhtautumaan Windows phone seiskaan, ja Meegoa ei ole arvioitu erikseen.

   1. Ei tässä mitään ihmeellistä ole. Vetävät vain kotiinpäin.

  2. Jep. Samalla tavalla Moton piti nousta Nokian ohi maailman suurimmaksi puhelinvalmistajaksi parin vuoden sisällä silloin joskus kun RAZR oli kuuminta hottia.

 3. Miksiköhän tuossa raportissa ei olla sanallakaan mainittu MeeGoa?

  Neljän vuoden päästä meillä on MeeGo Nokian julkaisemana korkean luokan puhelimissaan ja monien valmistajien tableteissa ja miksei puhelimissakin. Nokia tulee myös tekemään MeeGosta karsitun version edullisimpien puhelimien käyttiksiksi, ja veikkaanpa että neljässä vuodessa tämäki toteutuu.

  Miten voi olla, ettei Gartner edes sanalla mainitse MeeGoa? Taitaa olla paras jättää Gartnerin hölötykset omaan arvoonsa.

Kommentointi on suljettu!