Nokian uudet kuulokkeet tuovat mobiili-TV:n USB OTG:llä ja Symbian^3:lla varustettuihin luureihin

Mobiili-TV:n läpimurtoa on odotettu jo useampia vuosia, mutta edelleenkään tarjolla ei ole kovinkaan montaa televisiolähetyksien katselun mahdollistavaa matkapuhelinta. Nokialta niitä on nähty aikojen saatossa muutamia, mutta esimerkiksi uusista huippumalleista puuttuu tuki mobiili-TV:lle.

Tilannetta korjatakseen Nokia on julkaissut Nokia Mobile TV Headset -kuulokkeet, joista löytyy sisäänrakennettu DVB-H-antenni. Niiden avulla puhelimen voi muuttaa kannettavaksi televisioksi, vaikka puhelin ei itsessään tukisikaan mobiili-TV:tä. Kuulokkeet toimivat Symbian^3-pohjaisilla puhelimilla, joista löytyy USB On-The-Go -ominaisuus. Ensimmäinen tuettu laite on näin ollen syyskuun lopussa kauppoihin rantautuva Nokia N8.

Uutuuskuulokkeet on varustettu painikeosalla, jonka kautta voi muun muassa vaihtaa kanavia sekä muuttaa äänenvoimakkuutta. Kuulokkeiden lisäksi käyttäjät tarvitsevat Mobile TV -sovelluksen, joka löytyy Ovi Store -kaupasta.

Nokia Mobile TV Headsetin hinta asettuu 40 euroon ennen veroja ja muita lisiä. Sen saatavuudeksi ilmoitetaan vuoden 2010 viimeinen neljännes.

Lähde: Nokia Conversations

3 kommenttia

 1. Kannattaa muistaa, etä EU on valinnut DVB-H:n viralliseksi mobiilitelevisiostandardikseen, eli DVB-H:lla on vahva tuki takanaan. Ongelmana DVB-H:n yleistymisen suhteen ei ole ollut itse tekniikka, vaan DVB-H päätelaitteiden vähäisyys ja juuri siihen ongelmaan tälläset uutisen tapaset laitteet tuo apua.

  Nyt tietty joku sanoo, että nykyään internetistä voi ladata kaiken eli DVB-H:lle ei ole tarvetta. Toki internetistä voi striimata vaikkapa televisokuvaa, jos sitä on tarjolla, mutta ei se poista tarvetta DVB-H:n tapaselle tekniikalle. Ensinnäkin internetistä videokuvan striimaaminen kuluttaa akkua hirveän paljon enemmän kuin DVB-H vastaanotto. Jatkuva internetyhteyden auki pitäminen ja jatkuva striimaus netistä tyhjentää akun paljon nopeammin kuin DBN-H vastaanotto.

  Toinen juttu on sitten se, että kun videostriimiä katsotaan 3G-yhteyden yli, niin se striimi kilpailee kaistasta muun liikenteen kanssa. Eli toisinsanoen 3G-yhteyksien ruuhkautuessa videostriimi voi pätkiä pahastikin. Ongelma pahenee mitä usemapi katsoo vaikkapa televisiota 3G-yhreyden yli.

  DVB-H ei vaadi internetyhteyttä lainkaan, joten se ei myöskään kärsi muun liikenteen aiheuttamasta yhteydenkuormituksesta ja ruuhkautumisesta. DVB-H sopii siis suuren ihmijoukon yhtäaikaiseen käyttöön.

  Internettelevisiossa on myös yksi suuri ongelma, ja se on tekijänoikeus. Internetissä toimivat televisioasemat on edelleen suuri harvinaisuus juuri tekijänoikeusobgelmien takia.

  Minusta nuo Nokian kuulokkeet vaikuttaa oikein mainiolta keksinnöltä.

 2. mahtaneekohan noi toimia musiikkisoittimen kanssakin ettei tarttis kaivaa luuria taskusta äänenvoimankkuuden toisto/tauko eteen/taakse toimintojen takia. n95 oli hyvä juuri sen takia että siinä oli kyseinen ominaisuus mutta 5 edition luureissa sitä ei ollut enään mahdollista toteuttaa muulla kuin bluethtoot kuulokkeilla.

Kommentointi on suljettu!