Nokia haluaa korvata paperiset kassakuitit

Kotimainen Nokia kertoi kesäkuussa, että sen aikomuksena on asettaa NFC-siru kaikkiin yhtiön julkaisemiin älypuhelimiin vuodesta 2011 alkaen. Valmistajalla onkin luultavasti takataskussaan useita ideoita sen hyödyntämiseksi, joista yksi on Swipe.

Verkossa leviää kiinnostava video, jossa NFC-teknologiaan tukeutuvaa Swipeä demotaan. Kyseessä on tekniikka, joka pyrkii korvaamaan paperiset kassakuitit sähköisillä versioilla. Käyttäjän tarvitsee vain vilauttaa puhelintaan kassalla sijaitsevan päätelaitteen edessä saadakseen virallisen kuitin kännykkäänsä.

Puhelin osaa lukea kuitin tiedot ja muistuttaa asiakasta esimerkiksi viimeisen palautuspäivän lähestymisestä. Kuitin kautta käyttäjä pääsee lisäksi käsiksi ostopaikkansa mahdollisiin tarjouksiin.

Lähde: Engadget

1 kommentti

  1. Kassakuittipinoa selailessani noin pari viikkoa sitten mieleeni juolahti ajatus sähköisestä kassakuitista. Kuvittelin mielessäni kuinka kätevää olisi jos olisi mahdollista kassalla paperikuitin sijaan vilauttaa puhelinta tietyssä pisteessä ja saada sähköinen kuitti puhelimeen. Puhelimen kosketusnäytöltä voisi vaikka samantien tarkistaa kuitin tiedot ja sitten tallentaa se. Kuitit olisivat aina tallessa ja huomattavasti paremmin hyödynnettävissä kuin paperiset versiot niin ja säästyy sitten sitä paperia myös. Kuinka helppoa olisi esim. kulujen erittely tms toiminnot.

    Asiaa pohdittuani ihmettelin miksi tällaista ei ole jo keksitty. Lähdin hakemaan tietoa netistä hakusanoilla e-kuitti ja e- kassakuitti. Tuloksena löytyi tämä juttu. Voin vain ilokseni todeta että kerrankin on odotettavissa älypuhelimiin jotain arkielämää helpottavia ja kohtullisen isoa joukkoa koskettavia ominaisuuksia. Mukaavaa oli myös todeta että juuri Nokia on asialla. Toivottavasti myös maksupäätteiden valmistajat ovat innolla asiaa kehittämässä.

Kommentointi on suljettu!