Nokia kehittelee katunäkymää karttapalveluunsa: Nokia City Scene

Google Street View on tullut useimmille suomalaisille tutuksi, sillä suurimpien kaupunkien kadut on hakukonejätin toimesta kuvattu palveluun. Monissa maissa kohuakin herättänyt palvelu antaa mahdollisuuden tarkkailla kaupunkeja katutasolla ja tutustua näin esimerkiksi tulevaan lomakohteeseen etukäteen.

Googlen katupalvelu on saatavilla jo useimmille mobiilialustoille, mutta tämä ei estä matkapuhelinjätti Nokiaa suunnittelemasta vastaavanlaista palvelua omaan karttasovellukseensa. Yhtiö esitteli Nokia World -tapahtumassa yhdessä NAVTEQin kanssa mielenkiintoista Nokia City Scene -tekniikkaa. Kyseessä on Street Viewiä muistuttava palvelu, joka Nokian mukaan on suunnattu kaupunkien lähempää tarkastelua varten.

Nokia kertoo 2D-kartoista siirtymisen 3D:hen olevan osa luonnollista kehitystä. Tulevaisuudessa 3D-karttoja nähtäneenkin jossain muodossa yhtiön Ovi Kartat -sovelluksessa.

Lyhyt esittelyvideo aiheesta katsottavissa hypyn jälkeen.

Lähde: MyNokiaBlog

10 kommenttia

 1. Jaaha, vain tällainen on perässähiihtäjä-Nokian uusin lanseeraus. Ei aiheuttanut enää mitään wow-efektiä.

  1. Mikset mainitse sitä, että peräsähiihtäjä Google yrittää kehitellä omaa navigointiaan, vaikka Nokialla on ollut loistavasti toimiva Nnavigointi älypuhelimissaan jo vuosia? Eikö Google kksi enää mitään uutta?

   1. Millähän tavalla Google ”yrittää kehitellä” omaa navigointiaan, kun se toimii jo monessa maassa? Vain muutama viikko Googlen lanseeraamasta navigoinnista Nokia painoi paniikkinappulaa ja muutti oman navigointinsa ilmaiseksi. Mikä oli kyllä erinomainen ratkaisu, sitä en kiellä.

    Googlehan on yhdistänyt streetview-palvelunsa omaan Google navigointiin.

 2. Ei ehkä wow efektiä, mutta kuitenkin 3d navigointia olis tarjolla. Toivotaan, että vielä ilmaiseksi.

 3. @sammysam

  > Millähän tavalla Google “yrittää kehitellä” omaa navigointiaan, kun se
  > toimii jo monessa maassa?

  Siten, että se toimii vain murto-osassa niistä maista missä Nokian navigointi toimii ja lisäksi Googlen toteutuksesta puuttuu paljon ominaisuuksia mitä Nokian toteutuksessa on. Lisäksi Googlen toteutus tarvitsee nettiyhteyden joka myöskin tekee siitä nykyisellään vähemmän kätevän. Googlella on vielä paljon työtä edessään päästäkseen edes lähes samalle tasolle Nokian kanssa, joten minusta on ihan oikein sanoa että Google yrittää kehitellä sitä omaansa.

  ja kuten sanottua, niin Nokialla oli mainiosti toimiva nagivointi jo kauan ennen Googlea. Eli jo0s täällä aletaan kommenteissa puhumaan perässähiihtämisestä, niin sitten on myöskin syytä tajuta, että google on koko navigopinnin suhteen perässähiihtäjä Nokiaan nähden.

  > Vain muutama viikko Googlen lanseeraamasta
  > navigoinnista Nokia painoi paniikkinappulaa ja muutti oman navigointinsa
  > ilmaiseksi. Mikä oli kyllä erinomainen ratkaisu, sitä en kiellä.

  Nokia oli todennäköisesti muutenkin aikeissa muuttaa navigoinninn ilmaiseksi ja suurin osa Nokian navigointisovelluksen toiminnallisuudestahan on aina ollut ilmainen.

 4. Kuinka edistyksellistä…not
  Ja mitä tulee kellä oli ekana hyvä ja toimiva navigointi ilmaisena, niin kallistuisin googlen puoleen. Ennen googlen navigointia jokunen vuosi sitten seurasin vierestä mitä työkaveri tuskaili Nokian navigoinnin kanssa, niin huhhuh.

 5. So? Mitä sitten, että tulee hieman jälkessä?
  Parempi, että tulee ja tulee laadukkalla viimeistelyllä!

  Tämä ominaisuus ehdottomasti minun tulevaan Nokia N8:iin! ; )
  Hyvää työtä Nokia!

  P.s. Google on minulle vain hakukonepalvelu, ei muuta eikä tule olemaankaan.

 6. Tajusivatkohan ihmiset, että tuo on oikeasti 3D-malli kaupungista – ei kasa kuvia, jotka on lajiteltu näkymien mukaan.

  Lisää luettavaa mm.
  http://gizmodo.com/5444060/suck-it-street-view-navteq-maps-the-world-in-3d-with-lasers

  Tiedän, että Googlekin laserskannaa kaupunkej, mutta ei tuo street view mikään 3D-kartta vielä ole. Eli rinta rinnan taitaa Navteq ja Google tuossa 3D-kartta asiassa edetä. Suurin ero on siiinä, että Navteq ei ole tuonut markkinoille tuollaista puolivillaista esiversiota palvelusta. Googlehan on näistä kuuluisa … ja välillä kiitetty.

  1. 3D-kartat vie varmasti paljon levytilaa, jos ne lataa kännykkään etukäteen, mutta voisi ajatella, että ladataan yhden/kahden kaupungin kartat etukäteen 3D:nä. Myös 3g taitaa olla liian hidas lataamaan 3D-karttoja lennosta. No, 4g:tä odotellessa.

 7. Nyt on vielä pakko jatkaa. Google voi tuoda puolivillaisia palveluita markkinoille kun ne ovat ilmaisia. Tulot niistä Google saa myymällä mainoksia

  … Navteq myy palvelunsa yrityksille, jotka rakentavat palvelunsa niiden päälle. Eli vaatimustaso tuotteelle on ihan eri.

  Esim. Microsoft http://news.cnet.com/8301-30685_3-10410320-264.html

Kommentointi on suljettu!