Windows Phone 7 -sovellukset videolla: Twitter, OpenTable ja Seesmic

Ohjelmistojätti Microsoft on julkaissut ensimmäisen virallisen version Windows Phone 7 -mobiilialustan kehittäjätyökaluista. Niiden avulla kehittäjät voivat viimeistellä luomuksensa uutuusalustaa varten ja valmistautua lähettämään sovelluksensa Windows Phone Marketplace -ohjelmistokauppaan, joka aloittaa ohjelmien ja pelien vastaanottamisen lokakuun alussa.

Kehitystyökalujen julkistuksen yhteydessä Microsoft ilmoitti, että Twitter-, Netflix-, OpenTable-, Travelocity– ja Flixster-sovellukset saapuvat Windows Phone 7:lle loppuvuoden aikana. Yhtiö kertoi myös uudesta Mobile Advertising SDK -paketista, jonka ansiosta kehittäjät voivat kerätä mainoksiin perustuvia tuloja sovelluksillaan.

Julkistuksen myötä verkkoon on ilmestynyt muutamia videoita, joissa esitellään tulevien Windows Phone 7 -sovelluksien toimintaa. Ensimmäisessä pätkässä nähdään virallinen Twitter-sovellus, toisessa ravintoloiden pöytävarauksiin erikoistunut OpenTable ja kolmannessa sosiaalisten palveluiden hallintaan suunnattu Seesmic.

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/1841/

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/1842/

Lähde: Engadget

3 kommenttia

 1. Keskustelin parin devaajan kanssa WP7:sta, ja molemmat herrat (iPhone ja Android-tausta) olivat aidon hämmästyneitä siitä, kuinka nopeasti .NET-pohjainen sovellus (Silverlightia) syntyy WP7:lle nykyisillä työkaluilla ja templateilla. Onko muilla vastaavia tai toisenlaisia kokemuksia?

  WP7-sovellusten julkaiseminen WP7 Marketplaceen alkaa parin viikon sisään, joten nyt on kiire rekisteröityä devaajaksi, ja lähettää sovelluksensa kauppaan, jos haluaa kuoria kerman päältä, kun puhelimet tulevat myyntiin muutaman viikon sisään ennen joulua.

  Opiskelijoillehan koko prosessi on ilmainen ja muillekin vain 75 euroa/vuosi.

 2. Toivottavasti noita sovelluksia tulee sinne Marketplaceen. Jostain syystä en löydä kuin vain reilut 40 sovellusta ko. sovelluskaupasta. Eikö Windows-puhelimille tosiaankaan ole yhtään enempää sovelluksia tarjolla, vai enkö vain osaa löytää niitä? Tarkoitan WP6.5-puhelimelle sopivia sovelluksia.

 3. @Raimo P. Mene Marketplacessa menusta settings/asetukset ja vaihda Marketplacen maaksi esim. USA – English. Nykyisessä 6.5 Marketplacessa eri maissa näkyy kehittäjän julkasuasetusten mukaan eri sovellukset, mutta käyttäjä voi vaihtaa maata. WP7:ssa tämä tulee toimimaan toisin.

  Lisäksi näet vain sellaisen sovellukset, jotka toimivat ko. puhelinmallissa (esim. näytön koko).

  Samasta paikasta asetuksissa voit valita, että ohjelmat asentuu muistikortille, niin tilaa puhelimessa säästyy.

Kommentointi on suljettu!