Galaxy S:n Android 2.2 -päivitys Suomen osalta aikataulussa

Syyskuu lähenee loppuaan ja eittämättä useat Galaxy S -käyttäjät odottavat vesi kielellä luvattua Google Android 2.2 -päivitystä. Viime päivinä käyttäjien niskaan on kuitenkin kaadettu kylmää vettä, sillä ainakin Espanjassa päivitys on yhtiön virallisen Facebook-sivuston mukaan lykätty lokakuun loppuun.

Suomessa tilanne ei kuitenkaan ole yhtä synkkä. MobiiliBlogi tiedusteli asiaa Samsungin Mika Engblomilta (Sales Manager Telecom), joka totesi päivityksen olevan Pohjoismaiden osalta edelleen aikataulussa. Engblomin mukaan Android 2.2 saapuu Galaxy S:lle syyskuun lopussa tai viimeistään lokakuun alussa.

Galaxy S on korealaisvalmistajan Android-malliston lippulaiva. Sen keskeisimpiä ominaisuuksia ovat neljän tuuman Super AMOLED -kosketusnäyttö, yhden gigahertsin ARM Cortex A8 -suoritin, viiden megapikselin kamera ja Bluetooth 3.0.

29 kommenttia

 1. Muuten hyvä, mutta ”build quality” ei riitä ainakaan minulle.
  Varsin muovinen ja liikaa lelulta tuntuva.
  Miten ihmeessä moisesta voidaan pyytää niin paljon?

  Jos ei Nokia vielä hiljan ymmärtänyt käytettävyyden päälle tarpeaksi, niin ei Samppa ymmärrä kyllä senkään vertaa miten tehdään laadukas laite.
  Sori, gLuuri-fanit.

  1. Totta. Galaxy S:n heikkous on heiveröinen rakenne. Löytyy Samsungilta kuitenkin myös jämäköitäkin puhelimia kuten esimerkiksi Wave.

 2. Minusta puhelimen muotoilu on yksi parhaimmista, kun mietitään sen istuvuutta käteen. Allekirjoittanutta häiritsi laatua enemmän kaikenmailman lagailut ja sekoilut. esim. haluaisin vastata puheluun mutta ei vaan onnistu 🙁 siispä myin pois. ehkä olin ladannut jotain ohjjelmia tai jotain mikä sen sekotti tai jotain. Mutta se on softa valmistajan ongelma eikä minun. Sillä olen sitä mieltä, että minun ei tarvitse mukautua puhelimeen/softaan vaan puhgelimen/softan sen käyttäjään.

  1. Et osannut vastata puhelimeen, vai se ei toiminut? Ja jos se ei toiminut, niin myitkö sen sitten rikkinäisenä?

   Itsellä melko uutena Android/Samsung käyttäjänä (en tiedä onko puhelimeen vastaussysteemi kustomoitu, vai Androidin vakio) meni noin 5 sekuntia kunnes tajusin miten puheluun vastataan, että sitä luuria ei paineta, vaan vedetään sivulle mikä sinänsä on ihan hyvä, koska se estää vahinkohipaisut vastatessa, jos luuria kaivaa esille jostain syvemmältä.

   Muuten tuo onkin ollut aivan oiva peli ja Nokialaisten ja Symbianin jälkeen käyttö tuntuu loogiselta ja mutkattomalta. Vielä kun tuon virallisen 2.2 saa, niin homman pitäisi toimia entistä paremmin, etenkin jos ovat korjanneet ne muutamat bugit mm. gps:ssästä (laiskiaisena en jaksa käsisäätää niitä ainakaan vielä itse, vaikka ohjeita onkin, kun päivityksen kuitenkin pitäisi olla kohtsillään tulossa, eli odotan ainakin siihen asti).

   Itsekin peltiluuria ennen käyttäneenä tuo tuntui hieman muoviselta, mutta totuin kyllä aika nopeasti ja eiköhän sitä teräskuorisiakin malleja löydy jos tarvitsee enemmän kestävyyttä. Hinta vaan todennäköisesti nousee samalla.

   On kuitenkin itse yleensä tullut pidettyä ihan puhelinta normaalisti, ja epäilen ettei nykyiset metallikuorisetkaan kosketusnäyttöpuhelimet paljon pudotteluja ja paiskomisia kestä ison näyttönsä takia. Vai rubikin kuutionako te noita pidätte? Itselläkin on ihan jämäkkä kädenpuristus, mutta ei ole tarvinut luureja paljon rutistella niin että ne normikäytössä mihinkään hajoaisivat.

   Jos on tarkoitus lähteä esim vaeltelemaan, tai muualle hieman normielämää rankempiin olosuhteisiin, missä voi kuvitellä kestävyyden olevan hyödyksi, niin en usko että raahaisin mukaani yhtään nykyistä kosketusnäyttöpuhelinta onnettoman akunkeston takia.

   Jos oikeasti kestävän puhelimen haluaa, niin siihen tarpeeseen tehdään myös erikseen vahvistettuja, kumipinnoitettuja ja tiivisteillä roiskesuojattuja malleja, tosin epäilen hieman ettei Androidilla tai isolla näytöllä varustettuja ainakaan vielä.

   Ja onnea vain sinullekin valitsemallasi tiellä. Ehkä se ehdottomuus toimii joillakin, voi vaan olla kylmää kyytiä tulossa etenkin jos odottaa muun maailman mukautuvan omiin tarpeisiin ja oikkuihin enemmältikin, kuin vain puhelimeen vastaamisen osalta. Android-luurit nyt varmaan tällä hetkellä todennäköisesti kuitenkin edustaa sitä omaan käyttöön eniten kustomoitavinta puhelinmallistoa.

 3. Kyllä minulla tuo softa on toiminut, ihan loistopuhelin jos vertaa vanhaan symbian laitteeseeni (5800:n).

  Jos parannettavaa haetaan niin kalenteria voisivat parantaa.

  1. Jos pakko on parannusta hakea, niin toi TouchWiz on ehkä huonoin puoli tossa puhelimessa. Onneks siitä pääsi Launcher Pro:lla 2o sekunnissa 😀

   OIKEA huono puoli on taas toi ”%/¤%#&#”%¤ KIES…. -_-

 4. Tuo näyttö on ainakin ihan taivaallinen. Totta että on muovinen fiilis, mutta ainakin koko vehjas toimii, eikä reboottaa ja jää restart-looppiin kuten HTC:n tekele…

  nimim. Desire 5+ viikkoa huollossa…

 5. Tosiaan eihän tuo mitenkään jämäkältä vaikuta, se on totta mutta itse käytän tuollaista flippikoteloa joten sekään ei haittaa ollenkaan. Muuta huonoa en ole puhelimesta vielä löytänytkään tuon muovisuuden lisäksi. Softa on ainakin itsellä toiminut moitteettomasti. Ihan kelpo tekele, joskaan ei täydellinen.

  Itselläni myös huono kokemus desirestä, lagailun ja muutaman totaalisen jäätymisen jälkeen lähti vaihtoon. Liekö ollut maanantaikappale, sitä en tiedä.

 6. Jos tota galaxya vertaa mihin vaan Nokiaan niin onhan se nyt valovuoden edellä, ja ei taida tuo Symbian 3 olla sen parempi kun kaikki isot valmistajat tuntuu kääntyvän androidin puoleen..

 7. Monta matkapuhelinta omistaneena täytyy sanoa, että Samsung on minulla olleista puhelimista ehdottomasti paras. Puhelimeen vastaaminen oli todellakin ensimmäisiä kertoja ongelmallista, kun en ollut sattunut lukemaan manuaalia tai ollut kokemusta kosketusnäytöistä. Kuten tuossa jo aiemmin joku mainitsi, pyyhkäisy oikealle on fiksu juttu ettei puheluun vastaa vahingossa.

  Puhelin on ollut minulla kaksi kuukautta ja sen on toiminut aivan ongelmitta. Täyttänyt kaikki odotukset ja hieman ylikin. Nykyisin ei pikkujuttujen vuoksi viitsi laittaa läppäriä päälle, vaan samsungilla hoituu meiliasiat ja satunnaiset tietojen etsimiset netistä.

  Lisäksi pitää mainita suuri määrä ilmaisia ohjelmia niin hyöty kuin hupikäyttöönkin. Vaikkakin maksullinen Android market ei toimi suomessa, niin silti puhelimeen pystyy myös ostamaan ohjelmia, koska siihen voi asentaa ohjelmia muualtakin kuin marketista. Tottakai myös nokialaiseenkin saa ostettua ohjelmia muualta, mutta varsinkin maksuttomien sovellusten tarjonta on murto-osan Androidille tarjolla olevista ohjelmista.

  Puhelin on kevyt, ja sen vuoksi sen rakenne saattaa joistain tuntua heppoiselta, itse en ole asiaa kokenut tuolla tavalla.

  Puhelin tulisi valita käyttötarpeen mukaan, ja minulla tämä Samsungin Android -kapula oli ratkaisu tarpeisiini. Ilman päivitystäkin on kaikki toiminut niinkuin pitää ja en vaihtaisi toiseen missään nimessä. Paitsi ehkä uudempaan kehityksen mennessä eteenpäin. Minulle nokialaisen kapulan aika on historiaa, varsinkin kun omat kokemukseni ovat näin positiivisia.

 8. Miksi puhelimen pitäisi olla metallinen ja työkalun raskas. Muovi on kevyt, joustava ja kestävä materiaali. Esim. naarmuuntunut takakuori on halpa ja helppo vaihtaa tarvittaessa. Se takakuori on varmaankin ainut osa, mikä tekee tästä puhelimesta joidenkin mielestä muovisen ja heppoisen tuntoisen.
  Ei tuo muovi kenellekään ongelmia aiheuta, se on vain se oma mielikuva joka pistää vastaan.

 9. Minulta löytyy laatikosta E61i, E71, 9300i, 6110 navigator, htc pro II ja vanha kunnon 6310i nyt sitten ajattelin vaihtaa firmaa/merkkiä. Nyt löytyy laatikosta samsunging xcover + galaxy s ja kokemus noista luureista on sen verran hyvä, että en kyl enää osta nokialaista. Galaxyn muovinen olemus ei paljoa haittaa, kun luuri toimii nykimättä verrattuna johonki E71:seen joka jumii jatkuvasti. Fakta Nokia voisi kuopata symbian virityksensä /dev/null

 10. Heh, muovinen tai ei niin siinä sentään toimii antenni (voiko se takakansi olla jopa hyvä juttu). Kyseinen luuri on ensimmäinen Samsungini lukuisten Nokian luurien jälkeen eikä tässä nyt mitään ihmeempiä ahaa elämyksiä ole tullut mutta käytettävyydeltään kyllä monessakin mielessä todella paljon selkeämpi ja parempi. Ainoa asia mikä toimi nokian puolella ei toimi samsungissa ja se on oheisohjelmisto nimeltä KIES. Hirvittää oikein päivittää tämänhintaista kapulaa kun softa millä sen voi tehdä on noin #¤”%”#¤&#¤%/ ja kaatuu vähän väliä.

 11. muka aikataulussa nyt on jo lokakuu eikä päivityksestä kuulu mitään..

 12. Puheluun vastaamisesta.Toiset saa aukaistua normaalisti, toisia saa hieroa todella monta kertaa, ennenkuin suotuvat aukeamaan. Ja seKIES….

 13. Mulla kotosalla Kies ilmoittaa kyllä että päivitys olisi saatavilla mutta päivitys ei vain onnistu. Kiesin päivityspalikka jonka nimeä en nyt muista, kaatuu kun ohjelma alkaa lataamaan päivitystä. Sama molemmilla kotikoneilla ja nähtävästi koko maailmalla googletuksen perusteella… Miten niin iso firma kuin Samsung ilkeää edes päästää noin keskeneräisen ohjelman kuin Kies??? Annan kuitenkin Sampalle vielä mahdollisuuden ja jos 2.2 vie pois bluetoothin katkeamisongelman ja yleis takkuilun niin pysyn Sampan asiakkaana, muuten merkki vaihtuu. Ensimmäisenä siis KIES päivitystä odottelemaan…

 14. Minua ei häiritse ollenkaan tuo muovisuus. Eikä ainakaan omissa käsissä natise/kitese yhtään. Toimii ihan helkkarin hienosti!

  ISO rutina sen sijaan tulee kun pitää käyttää Kies-ohjelmaa. Itselläkään se ei toiminut kunnolla, ennen kuin asensin ohjelman uudelleen Apps-sivustolta.
  http://www.samsungapps.com/about/onPc.as
  Nyt se toimii, mutta edelleen hankalan oloinen.

 15. Kies kyllä löytää päivityksen, mutta ei anna perkele päivittää!!

 16. Jeps. Kies näyttää että ois firmistä päivitettävänä, mutta upgrade sanoo että: ”Firmware upgrade cannot process. Firmware upgrade will close.” jonka jälkeen ainakin Windows 7:lla koko KIES softa kippaa. No.. toivottavasti asiaan tulee korjaus, mutta toimiihan tää puhelin hyvin 2.1:lläkin

 17. Aivan loistava puhelin! Nopea ja marketista löytyy palikka jos toinen. Entisenä Nokian omistajana olen tyytyväinen. Kies-ohjelmisto on aika onneton ja älyttömän raskas kun ajattelee mihin se on tarkoitettu. Tälläistä se oli myös Nokian ohjelmistojen kanssa. On käsittämätöntä että ohjelmistoja ei suunnitella ja koodata ammattimaisiksi.

 18. Latailin ja asentelin Kiesin uudestaan, mut ei toimi vieläkään.
  Se ei ole vielä koskaan edes tunnistanut tuota puhelinta.
  Koneestä löytyy Win 7
  Vielä en ole kokeillut muilla koneilla, mut pitää tehdä se viimeistään sitten kun 2.2 on ulkona. Vai joko se on?

 19. Joo mullakaan ei löytäny ensin koko puhelinta toi kies ja itsellä myös win7. Sitten tuossa puhelimessa kun käynnisti sen kiesin niin puhelin pompotteli näyttöä edes takaisin työpöydälle! Joutu formatoimaan koko puhelimen muistin että sai pelaamaan! Mutta tosissaan on kyllä loisto puhelin kaikenkaikkiaan, en vaihtais!!

 20. mulla on ollu samaa kiesi ongelmaa.Ongelma hävis heti kun otin Skyfire selaimen pois järjestelmästä.Nyt Kies haistaa aina luurin ja toimii niinkuin pitääkin.Win 7 64bit alla.
  Virallista froyoo odotellaan, nyt alla betafroyo 2.2.

 21. Kiesi ongelmaa pukkaa täälläkin… Kies kun ei itsessään suostunut päivittymään tuosta 1.5.1.10074_45 versiosta mihinkään päätin poistaa sen, kuten myös kaikki rekisterimerkinnät Kies’sta ja ladata samsungin sivuilta uuden version 1.5.3.10093.81. Ongelma on siinä ettei kone anna asentaa enään mitään versiota vaan ilmoittaa virhettä : ”1628: Merkkijonopohjainen asennus epäonnistui.” Mikä avuksi?? o:

 22. suorita regedit,poista samsung kansio ja sama juttu programfilestä.Sit kone boottiin ja kies uudelleen asennukseen.Tuo auto ainakin kirjoittaneella.

 23. Niin mikä tää saatavilla oleva päivitys oikein on?Ei taida olla 2.2?

Kommentointi on suljettu!