Google ohitti Microsoftin Amerikan älypuhelinmarkkinoilla

Tutkimusyhtiö comScoren tuoreimpien lukujen perusteella hakukonejätti Googlen Android-alusta on ohittanut Microsoftin mobiilialustan Yhdysvaltojen markkinoilla. Kolmen kuukauden tutkimusjaksolla Googlen alusta oli viiden kärjen kovin nousija, sillä RIM:n, Applen ja Microsoftin osuudet laskivat aiempaan mittausjaksoon nähden.

Rapakon takana selvänä ykkösenä jatkaa kanadalainen RIM. Sen osuus oli heinäkuun 10. päivä päättyneellä kolmen kuukauden mittausjaksolla 39,3 prosenttia. Kaukana perässä tulee Apple, jonka siivu älypuhelinmarkkinoista tippui 23,8 prosenttiin. Pronssisijalta löytyy nyt siis Google, joka nosti markkinaosuutensa 17 prosenttiin. Microsoftin osuus laski peräti 2,2 prosenttia. Ohjelmistojätti hallitsee rapakon takana älypuhelinmarkkinoista enää 11,8 prosenttia.

Google Androidin menestyksen takaa löytyy matkapuhelinvalmistajien vankka tuki, johon ei ole odotettavissa muutoksia ainakaan lähitulevaisuudessa. Alustan nousukiito on jopa niin kovaa, että luotettu tutkimusyhtiö Gartner povaa sen nousevan Symbianin rinnalle maailman suurimmaksi älypuhelinalustaksi vuoteen 2014 mennessä.

Lähde: Engadget