Nokian uudet S^3-puhelimet huomioivat ympäristön

Hiljattain julkistetut Nokia C7– ja Nokia C6-01 -mallit tarjoavat paljon mielenkiintoisia ominaisuuksia. Molemmista löytyy 640 x 360 pikselin kapasitiivinen kosketusnäyttö, Symbian^3-alusta ja kahdeksan megapikselin kamera. Uutuuksissa on myös paljon muuta mainitsemisen arvoista kuten ympäristöystävälliset materiaalit, joista valmistaja kertoo Facebook-sivullaan.

Matkapuhelinjätti mainostaa uutukaisiaan eräiksi yhtiön ympäristöystävällisimmiksi kännyköiksi. Yhtiön mukaan Nokia C7 on markkinoiden ensimmäinen puhelin, jossa käytetään biomaaleja. Nokia C6-01 saa sen sijaan kunnian olla ensimmäinen matkapuhelin, jonka rakentamisessa on käytetty kierrätysmetalleja.

Nokia C7 on sulavalinjainen Symbian^3-puhelin. Se ei yllä aivan N8:n tasolle, mutta sisältää kattavan määrän ominaisuuksia ja on hieman N8:aa edullisempi. Nokia C6-01 on edullisempaan hintapäähän sijoittuva S^3-puhelin, joka tarjoaa kattavasti ominaisuuksia astetta kompaktimmassa koossa. Uutukaiset saapuvat markkinoille loppuvuodesta.

4 kommenttia

 1. Seuraavan kerran kun joku hakee selkeästi debattia käyttiksistä voisikin puolustella Noksuaan sanomalla kuinka ihanan ekologinen se on.

  Pakko kokeilla miten keskustelu etenee siitä 😀

  1. No ympäristöystävällisyys on tärkeä asia ja suuri suuri plussa tuotteille. Ehkä ei sun mielestäsi sitten, mutta enenevässä määrin ihmiset on tajuamassa, että ihmiskunta ei voi jatkaa ns. omaan pesäänsä paskomista koska nykyisellään maapallo on meidän ainut kotimme, jossa elää. Ihmisellä ei muutenkaan ole oikeutta sotkea ja tuhota luontoa, joten on hyvä, että elektroniikan valmistuksessakin pyritään ekologisuuteen ja esim kierrätysmateriaalien käytöön.

   Sitäpaitsi Nokiahan on ollut jo kauan ykkösenä Greenpeacen vertailuissa.

   1. > Sitäpaitsi Nokiahan on ollut jo kauan ykkösenä Greenpeacen vertailuissa.

    Ympäristöystävällisimpänä elektroniikkavalmistajana siis.

    Kyllä itselleni on eräs syy arvostaa Nokiaa se, että Nokia on panostanut ympäristöystävällisyyteen ja ekologisuuteen enemmän kuin kilpailijansa. Esim Apple taas rämpii jatkuvasti siellä huonoiten vastuunsa kantavien joukossa, joka jo yksinään on eräs syy olla ostamatta mokoman puljun tuotteita.

   2. Hieman yllättäen meikäläiselle pidetty Applen koulutus piti sisällään sellaisen tiedon, että Applen tietokoneet on tehty lasista ja metalleista jotta ne voisi kierrättää helposti ja siksi Applen tuotteet ovat todella vihreitä. Pyysin tarkennusta lauseeseen ja vastaukseksi sama toistettiin. Mutta niin, emmehän puhuneetkaan valmistus prosessista. 🙂

Kommentointi on suljettu!