Google irrotti GMailin Androidista, päivitti sovelluksen uusilla ominaisuuksilla

Ohjelmistotalo Google on julkaissut uuden version GMail-sähköpostisovelluksesta Android-mobiilialustalle. Samalla yhtiö kertoo irrottaneensa ohjelman itsenäiseksi sovellukseksi itse käyttöjärjestelmästä. Tästä eteenpäin käyttäjien ei tarvitse odottaa koko alustan päivitystä päästäkseen käsiksi uuteen versioon GMailista, sillä nyt sovelluksen voi ladata Android Market -ohjelmistokaupasta.

Yhtiö on panostanut uudessa versiossa käytettävyyteen. Jatkossa tärkeimmät painikkeet ja tiedot kiinnittyvät viestin selaamisen aikana yläpalkkiin, joten esimerkiksi viestiin vastaaminen on nopeampaa. Mukana on lisäksi rajoitettu tuki Priority Inbox -ominaisuudelle sekä viestien lainaukset saa nyt helpommin piiloon tai esille.

GMailin tuore versio on saatavilla ainoastaan Android 2.2 -alustalle, joten sen toiminta rajoittuu tässä vaiheessa Nexus One-, HTC EVO 4G-, Motorola Droid– ja Motorola Droid 2 -malleihin.

Lähde: Google Mobile Blog

3 kommenttia

  1. Unohtui näyttävästi tuosta tekstistä mainita, että toimii myös HTC Desire mallissa. Siihen on tullut päivityksenä Android 2.2 versio.

  2. ”GMailin tuore versio on saatavilla ainoastaan Android 2.2 -alustalle”…

    Joten missä HTC Desire ja Legend? Eiköhän tuo Wildfirekin toiminut 2.2:lla?

  3. Berseestä tuollainen. Voisi tulla 2.1:eenkin 🙁

Kommentointi on suljettu!