RIM:ltä tabletti kahden ytimen suorittimella: BlackBerry PlayBook

Älypuhelimillaan erityisesti Yhdysvaltojen markkinoilla menestynyt RIM on julkaissut seitsemän tuuman kosketusnäytöllä varustetun tablet-koneen. Se perustuu täysin uuteen BlackBerry Tablet OS -käyttöjärjestelmään, joka sisältää muun muassa täydet POSIX– ja OpenGL-tuet sekä kykenee kunnolliseen moniajoon.

Uutuuslaite kantaa nimeä BlackBerry PlayBook. Yhtiön mukaan kyseessä on ideaali laite pelikehittäjille sekä itse pelaajille. Kehuja valmistaja jakaa myös tuoreelle alustalle, joka on erittäin visuaalinen ja tukee laajalti eri tekniikoita: HTML 5, Flash 10.1, Adobe Mobile AIR, Adobe Reader, Java ja DivX.

PlayBookin tekniikka herättää niin ikään suurta kiinnostusta. Sisuksissa hyrrää kaksiytimellinen yhden gigahertsin suoritin ja RAM-muistia löytyy kiitettävän yhden gigatavun verran. Muita keskeisimpiä ominaisuuksia ovat WiFi a/b/g/n, Bluetooth 2.1, DLNA, viiden megapikselin kamera HD-videotallennuksella takana ja kolmen megapikselin
kuvausväline etupaneelissa. Liitäntäpuolelta löytyy microHDMI- ja microUSB-liittimet.

Seitsemän tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö tukee monikosketusta ja eleitä. Se yltää 1024 x 600 pikselin tarkkuuteen.

BlackBerry PlayBook on kooltaan 130 x 193 x 10 millimetriä ja se painaa noin 400 grammaa.

Uutukainen saapuu myyntiin Yhdysvalloissa alkuvuodesta 2011.

Lähde: Engadget

4 kommenttia

  1. Tuo uuden käyttöjärjestelmän aloitusnäyttö/moniajonäkymä muistuttaa minusta uskomattoman paljon meegon kännykkäversiota.

    1. Tsekkaa Palmin WebOS… 😀 Ollu markkinoilla jo ennen ku kukaan teisi MeeGosta.

  2. Yeah kick-ass!

    Hyvän näköistä. Toivottavasti ajaudumme tilanteeseen, missä pitää vain valita paras kaikkien näiden lupaavien tablettien väliltä. Huhaa

  3. Ei tule RIM:n vermeitä ostettua! Yhtä suljettu kuin Apple.

Kommentointi on suljettu!