Windows Phone 7 -pohjainen HTC Mondrian pressikuvissa

Uuden Windows Phone 7 -alustan rantautuminen markkinoille on päivä päivältä lähempänä. Ohjelmistojätti Microsof järjestää 11. lokakuuta lehdistötilaisuuden, jonka aiheena on erittäin todennäköisesti Windows Phone 7. Tuolloin saatetaan myös nähdä merkittäviä puhelinjulkistuksia laitevalmistajilta, kuten HTC:ltä ja Samsungilta.

Ensimmäisten Windows Phone 7 -puhelinten joukkoon kuulunee heinäkuussa verkkoon vuotanut HTC Mondrian. Se levisi verkkoon alkujaan HTC:n verkkosivustolta löydetyn xml-tiedoston kautta. Tuolloin laitteesta ei ollut saatavilla kuvia, mutta nyt tätä tulevaa uutuutta päästään ihastelemaan virallisiksi väitettyjen pressikuvien muodossa.

Puhelimen ominaisuudet säilyvät edelleen mysteerinä, mutta luvassa on ainakin WVGA-tason kosketusnäyttö ja vähintään yhden gigahertsin suoritin. Villeimmät huhut ovat ehdotelleet puhelimeen 1,3 gigahertsin suoritinta, mutta varmistusta asialle ei ole saatu.

Lähde: MobileCrunch

5 kommenttia

 1. Tuppaavat vaan Windows luurit olemaan kalliita – ainakin Suomessa. HTC Mondriankin asettunee 600 € ryhmään.

 2. Ei tule koskaan ostettua yhtänkään Windows-luuria, koska Microsoft närästää.

  1. MS:n luureissa on se hyvä puoli (kuten Windows CE:ssä), että ohjelmistojen kehitys niille on helpohkoa, josko vaan on Windows Client tai Server ohjelmistoja valmistanut esim. Visual Studiolla. Kun Widows luureille ryhtyy tekemään softaa, niin aiempaa osaamista onkin helppo hyödyntää. Symbianissa ei näin ainakaan ole, ellei sitten ensiimmäisenä kehitysalustanaan ole ollut Symbian. Näin minä olen olen kokenut omassa työssäni kun ainoastaan Windows ohjelmia olen tehnyt ja harrastuspohjalta Symbiaania ”takonut”.

 3. Mielestäni kannattaisi odotella rauhassa WP7:n tulo, eikä tarrata vanhoihin mielikuviin Microsoftista. Onhan Windows Mobilekin jotain aivan muuta, kuin vastaavat Windowsit kotikoneilla.

  WP7 on todella vahvasti tyylitelty, joten mistäpä sitä tietää jos se on vaikkapa täysi 110% mätsi sinun tarpeisiisi.

  Perusteltu kommentti kuitenkin oli, että WP7 puhelimet ovat kalliita. 600 eurolla saa esim. Samsung Galaxy S:n, jossa on moniajo ja monia muita ominaisuuksia, jotka WP7:ssa ovat hieman yksinkertaistetussa muodossa. Itse en pidä WP7:aa varteenotettavana älypuhelinkäyttiksenä, jolloin voin yhtyä mielipiteeseen puhelimien kalliudesta.

 4. Ensimmäiset laitteet ovat etupäässä valmistajien ”lippulaivamalleja” ja ne sijoittuvat hintahaitarin yläpäähän. Mutta edullisempia malleja on tulossa nopeasti. Tähän vaikuttaa osaltaan myös uusi Qualcominchipset.

  En ihan täsyin ymmärrä moniajokommentointia, koska WP7 on käyttiksenä aidosti moniajava. MUTTA tässä vaiheessa kolmannen osapuolen softien moniajoa on rajoitettu mm. akunkeston ja käytettävyyden takia – kuten mm. iPhonessa oli aluksi. Moniajoluureissa on vielä tänä päivänä kaksiteräinen miekka.

  Sen sijaan Microsoftin tarjoamat ominaisuudet ovat kyllä ”moniajavia”. Ja näitähän puhelimessa on vaikka kuinka paljon, koska ideana on ollut se, että monet muissa laitteissa erillisten sovelluksien mukana tulevat olevat ominaisuudet ovat sulautettu käyttikseen.

  No kohta luurit ovat kaupoissa, niin kaikki pääsee itse toteamaan miltä se tuntuu. Pääasia on se, että on vaihtoehtoja – kuten esim. autoissa. Ja kehityshän tunnetusti kehittyy…

Kommentointi on suljettu!