Nokian tutkimuskeskuksessa kehitellään ihon kaltaista venyvää elektroniikkaa

Nykypäivän matkapuhelimet muistuttavat hyvin paljon toisiaan, sillä suuri kosketusnäyttö rajaa laitteiden muodon ja rakenteen pitkälti samaan muottiin. Teknologian kehittyessä ja niin sanotun taipuisan elektroniikan saavuttaessa markkinat tilanne tulee muuttumaan täysin. Siinä vaiheessa esimerkiksi matkapuhelimet voivat ottaa täysin uuden muodon ja parhaimmissa tapauksissa mukautua käyttötarkoituksen mukaan.

Nokia kehittelee yllä mainitun kaltaista teknologiaa yhteistyössä Cambridgen yliopiston kanssa. Nanotekniikkaa hyödyntämällä tutkijat ovat onnistuneet kehittämään ihoa muistuttavan ja elektroniikkaa sisältävän materiaalin, jota voitaisiin käyttää vaikkapa matkapuhelimissa. Tulevaisuudessa matkapuhelin voitaisiin mahdollisesti taitella kasaan tai pyöräyttää ranteen ympärille.

Tarkemmin teknologiasta ja sen mahdollisuuksista kertoo Cambridgen yliopiston tohtori Stéphanie Lacour jutun loppuun liitetyllä videolla.

3 kommenttia

  1. Minkähänlaisia olisivat Nokian puhelimet, jos keskittyisivät kehittämään nykyisiä puhelimia, eivätkä haaveilisi predatorpuvusta?

    1. Haha ”predatorpuvuista” :’D

      Ja jea, tätäkin komsua odottelinkin jo. Pitää muistaa että Nokia on jättimäinen firma, Nokia voisi pistää pystyyn vaikka 10 päivittäistavarakauppaketjua + 10 predatorpukulabraa eikä sillä silti olisi vaikutusta Nokian puhelimien kehittämiseen. Puhelimia kehittää monituhatpäinen lauma nyt ja ennenkin predatorpukulabrojen.

      Ja eihän N8:iin ole kuin viikko!

  2. Kenties Nokian luurit tulevaisuudessa on integroitu ihonmyötäiseen hansikkaaseen. Ja toisessa kädessä pidetään laskotettavaa ja taiteltavaa näyttöä. Mutta kumpi käsi on se ”likainen” käsi.

Kommentointi on suljettu!