RIM: PlayBookin käyttöjärjestelmä nähdään aikanaan myös puhelimissa

Kanadalainen RIM teki vastikään varsin vakuuttavan julkistuksen esitellessään uuden BlackBerry PlayBook -tabletin. Se on seitsemän tuuman kosketusnäytöllä varustettu laite, jonka käyttöjärjestelmän kehityksessä on hyödynnetty vahvasti yrityskaupassa saadun QNX:n teknologioita.

Valmistajan uusi alusta kantaa nimeä BlackBerry Tablet OS ja on yhtiön julkaisemien kuvakaappauksien ja videon perusteella erittäin mielenkiintoisen näköinen tapaus. Se on huomattavasti yhtiön puhelimista tuttua BlackBerry OS -alustaa visuaalisempi. BlackBerry PlayBook -vaikuttaisikin tarjoavan käyttökokemukseltaan ensimmäisen varteenotettavan vaihtoehdon Applen iPadille.

Kanadalaisvalmistajan varatoimitusjohtajan mukaan uusi alusta löytää aikanaan tiensä myös RIM:n matkapuhelimiin. Tätä ei voitane pitää huonona suuntauksena, sillä QNX:n tekniikoihin tukeutuva järjestelmä sisältää muun muassa Adobe Flash 10.1-, Adobe Mobile AIR– ja DivX-tuet. Sen luvataan myös tarjoavan vakautta ja paremman energiatehokkuuden, joten se on mitä omiaan hyödynnettäväksi matkapuhelimissa.

Lähde: IntoMobile