Samsungilta Android-puhelin yrityskäyttäjille: Galaxy 551

Maailman toiseksi suurin matkaviestinvalmistaja Samsung on esitellyt markkinoille yhtiön ensimmäisen Android-puhelimen, josta löytyy sivulta esiin liukuva fyysinen QWERTY-näppäimistö. Puhelimen kehutaan olevan omiaan yrityskäyttöön ja tulevan Suomen markkinoille skandinaavisella näppäimistöllä.

Nelirivinen näppäimistö ei ole ainoa keino, jolla Samsung pyrkii houkuttelemaan yrityskäyttäjiä uuden Galaxy 551 -puhelimen pariin. Puhelimesta löytyy hyödyllisiä turvallisuusominaisuuksia, joita bisnesmaailmassa arvostetaan. Laitteen voi lukita numeroita sekä kirjaimia sisältävällä salasanalla. Tarpeen tullen puhelimen voi etätyhjentää, jolloin esimerkiksi kadonneesta laitteesta voidaan pyyhkiä tärkeät tiedostot pois. Puhelimen turvallisuussäädösten noudattamatta jättäminen estää automaattisesti tietoliikenteen puhelimen ja sähköpostipalvelimen välillä.

Samsung Galaxy 551:n teknisiä ominaisuuksia ovat 3,2 tuuman (240 x 400 pikseliä) kapasitiivinen kosketusnäyttö, 667 megahertsin prosessori, GPS, FM-radio, WiFi, DLNA, HSDPA ja muistikorttipaikka. Käyttöjärjestelmän tehtävää hoitaa Android 2.2, jonka päällä on TouchWiz 3.0 -käyttöliittymä.

Uutukainen nähdään markkinoilla marraskuussa. Sen suositushinta on 389 euroa.

8 kommenttia

 1. tämähän onjo myynnissä ainakin ylivieskan kärkkäisellä

 2. No nyt alkavat housut nokialaisilla todella tutisemaan.

  Mutta yksi kysymys lukijoille: millaisilla ohjelmointityökaluilla tuohon Galaxy 551:een kehitetään ohjelmia. Tai paremminkin millaisilla työkaluilla Androidiin kehitettään ohjelmia esim. harrastajien tapauksessa, joka ei halua maksaa ohjelmien kehitysympäristö rahaa. Että Eclipselläkö ohjelmia kehitellään Androidiin/Galaxyyn.

  Minulla on ollut huonoja kokemuksia Symbian ympäristöön valmistetusta Eclipsestä JavaMe sovellusten yhteydessä. Harmitti suuresti, kun on device debuggaus ei onnistunut – ainakaan viime heinäkuussa.

  1. … ja firmat sitten ottaa Gmailin käyttöön? Ei tasan ota.

   1. Ei Androidin käyttö sido Gmailin käyttöön mitenkään. Tässäkin on käsittääkseni Samsung ostanut sellaisen Android-lisenssin Googlelta, että ei tarvitse täyttää edes Google-tunnuksia.

   2. …mutta sampassa ei taida olla kuitenkaan Microsoftin Exchangea vakiona kuten nokialaisissa?

 3. Veikkaanpa että Nokian E7 tulee määrittämään tämän form factorin bisnespuhelimien speksejä, ja siinä kisassa tämän laitteen näyttö voi olla auttamattoman pieni. Toisaalta voi olla että joku haluaa huomaamattomamman laitteen, mutta E7:n rakennusmateriaalien vierellä tämä voi tuntua aika halvalta kapistukselta. Ja edullinenhan tämä onkin.

 4. puhelin varastettiin onko jäljittäminen mahdollista?

Kommentointi on suljettu!