Video: augmented reality -sovellusten tulevaisuus

Syyskuun lopussa Saksan Munichissä järjestettiin InsideAR-konferenssi, jonka pääpaino oli augmented reality -sovelluksissa. Tapahtuman takana oli Metaio, jonka tutkimustyön lisäksi paikan päällä pääsi katsastamaan monien muiden alan osaajien sovelluksia ja tuotoksia niin sanotun laajennetun todellisuuden saralla.

Augmented reality -sovellukset ovat jo kiinteäosa tämän päivän älypuhelimia. Esimerkiksi korealainen Samsung toimittaa valittujen Android-malliensa mukana Layar-nimisen ohjelman. Se näyttää tietoja lähellä sijaitsevista kohteista, kuten kaupoista, pankkiautomaateista ja huoltoasemista, kun puhelinta liikutellaan ympäri horisonttia kameralla osoittaen.

Tulevaisuudessa augmented reality -sovellukset mahdollistavat entistäkin mielenkiintoisempia ominaisuuksia. Uudet innovaatiot laajentavat tekniikan hyödyntämisen ammattikäyttöön ja tuovat kiehtovia ominaisuuksia kuluttajille. Tulevaisuuden augmented reality -innovaatioita voi ihmetellä jutun lopusta löytyvällä videolla.

3 kommenttia

  1. Kohtalaisen turhan näköisiä sovelluksia.. Vaikea kuvitella että tuosta olisi varsinaista hyötyä muuhun kuin pelaamiseen.

      1. Olettaisi vaan että olisivat päässeet noiden kanssa jo vähän pidemmälle, seinää kiipeävää lohikäärmettä on kyllä varmasti ihan kivaa kattoa puhelimen näytöltä, mutta 15 sek jälkeen se tulee käymään aika kuivaksi.

        Pelasin jotain augmented reality tyyppistä peliä vuosia sitten N95:llä, ei ole AR näköjään kovin isoja harppauksia onnistunut ottamaan..

Kommentointi on suljettu!