Nokia: ohjelmistokauppa kasvaa nopeasti Afrikassa

Mobiilisovellusten merkitys Afrikan matkapuhelinmarkkinoilla kasvaa nopeaa vauhtia, osoittavat Nokian tuoreet laskelmat. Yhtiön mukaan sovelluksia ladataan Afrikassa jatkuvasti enemmän, jonka lisäksi myös paikallisten kehittäjien määrä on mukavassa kasvussa

Heinäkuun alusta lokakuun alkuun Nokian Ovi Kaupan latausmäärät ovat kasvaneet Afrikassa 50 prosentilla. Samassa ajassa aktiivisten käyttäjien määrä on pompannut 20 prosentilla.

Aktiivisimmaksi alueeksi mantereella on osoittautunut Etelä-Afrikka. Kolmessa kuukaudessa maksullisten sovellusten menekki Ovi Kaupassa on loikannut eteläosassa huimat 438 prosenttia. Merkittävän nousun takaa löytyy kaksi tekijää: lisääntyneet käyttäjämäärät sekä operaattorilaskutus. Ostoksien lisääminen suoraan puhelinlaskuun tekee sovellusten hankkimisesta houkuttelevampaa, jonka Nokia uskoo vaikuttaneen merkittävästi maksullisten ohjelmien ja pelien myyntiin.

Kehittäjiä Afrikassa on nyt 60 prosenttia enemmän kuin kolme kuukautta sitten. Uudet käyttäjät ja parantuneet latausmäärät houkuttelevat kehittäjiä, joka takaa paikalliseen käyttöön suunnattujen sovellusten tarjonnan. Nokia arveleekin, että Afrikka saattaa lähiaikoina nousta lataustilastoissa suurimpien maiden joukkoon.

Lähde: Nokia Conversations