Japanin hienouksia: Panasonic esitteli Lumix-puhelimen, Fujitsulta kännykkä kahdella näytöllä

Panasonicin Lumix-puhelin.

Panasonic ja Fujitsu ovat esitelleet mielenkiintoisia uutuuksia Japanin CEATEC 2010 -messuilla. Uutuudet tarjoavat kiehtovia innovaatioita, jotka ainakin Euroopan markkinoilta katsottuna näyttävät erittäin kiinnostavilta. Ehkäpä samankaltaisia ratkaisuja nähdään tulevaisuudessa myös vanhalla mantereella.

Panasonic julkisti messuilla ennakko-odotuksien mukaisesti Lumix-puhelimen, joka keskittyy koviin kameraominaisuuksiin. Kyseessä on liukukannellinen kosketusnäyttöpuhelin, joka tarjoaa 13,2 megapikselin kameran Mobile VenusEngine -teknologialla. Puhelimen LCD-kosketusnäyttö on kooltaan 3,3 tuumaa. Uutuus saapuu markkinoille mustana, sinisenä, pinkkinä ja kultaisena.

Toinen kiehtova kännykkä tulee Fujitsun suunnalta, jonka uutuus on tosin vielä konseptiasteella. Yhtiö demosi CEATEC 2010:ssä kahdella kosketusnäytöllä varustettua matkapuhelinta, jonka käyttöliittymästä vastaa ruotsalainen TAT.

Fujitsun konseptilaitteen näytöt yltävät 960 x 480 pikselin tarkkuuteen ja kääntyvät useisiin eri asentoihin. Käyttöliittymä rullaa näytöltä toiselle saumattomasti ja sisältää paljon muitakin innovatiivisia toimintoja.

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/1917/

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/1912/

Lähteet: Engadget & Engadget

3 kommenttia

 1. Perinteisesti nuo luurit ovat olleen ensisijaisesti Symbian-laitteita.
  Toissijaisesti Linuxia.
  Ei Androidia.
  Jo vuosi sitten julkistettiin siellä Symbian-laitteita, jotka kykenivät full-hd-video-tallennukseen. Linuxit jäivät silloin 720p-tasolle.

  Sääli että Japani on niin suljettu markkina. Ovat siellä Galapagos-saarellaan.

 2. Eiköhön Jaappanin markkinat ole sen verran suljetut, että siellä ei kannata pitää minkään suuruista kännykkä edustustoa. Tosin Vertu taisi Nokialta jäädä edelleen Jappaniin edustamaan Nokiaa.

  Jaappani (ja Etelä-Korea) kun ovat niin kovia luita valloitettavaksi kellekä tahansa ulkopuoliselle luurivalmistajalle. että turha Jappanissa on makuuttaa kallispalkkaisia asiantuntijoita.

 3. Tosta videosta ei pysty juurikaan sanomaan mitään varmaa, mutta sen mitä olen toisaalta kuullut, niin tuossa Fujitsun älypuhelimessa käyttiksenä on Symbian. Käytetystä Symbian-versiosta en osaa sitten sanoa mitään.

Kommentointi on suljettu!