Nokian uusi C5 (C5-03) on tyylikäs kosketusnäyttöpuhelin

Suomalaisen Nokian kosketusnäyttömallisto laajeni tänään uudella puhelimella, kun valmistaja esitteli markkinoille C5-03:n. Puhelin nähdään kaupoissa loppuvuoden aikana ja sen veroton myyntihinta tulee pyörimään 170 euron tuntumassa.

Uutuus pohjautuu vanhempaan Symbian^1-alustaan, joka myös Symbian S60 5th Edition -nimellä tunnetaan. Aikaisemmat S^1-puhelimet uutuus pyrkii lyömään tehokkaalla 600 megahertsin suorittimellaan, sillä edelliset sukupolvet ovat joutuneet tyytymään 434 megahertsin kellotaajuudella tykyttävään prosessoriin. Parempi suoritin antanee mukavasti lisää potkua käyttöliittymän sulavuutta ajatellen.

Nokia C5:n kosketusnäyttö perustuu resistiiviseen tekniikkaan, on kooltaan 3,2 tuumaa ja yltää 360 x 640 pikselin tarkkuuteen. Puhelimen muita keskeisiä ominaisuuksia ovat HSDPA, HSUPA, WiFi b/g, A-GPS, Bluetooth 2.0, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka ja viiden megapikselin kamera.

Kooltaan tuore C5 on 105,8 x 51 x 13,8 millimetriä ja se painaa 93 grammaa.

Lähde: Nokia Conversations

14 kommenttia

 1. Kuoppaisivat nyt jo ton Symbian^1:n… Ei sitä todellakaan ole suunniteltu kosketusnäytölle. AIVAN kamala käytettävyys. Hyi.

 2. Desing ihan kohillaan mutta miksi hypättiin C5-00 > C5-03

 3. Ei taida S^3 pyöriä tuossa luurissa, joten siksi S^1. Mikähän käyttis tuohon sitten olisi pitänyt tunkea jos ei S^1?

 4. Jotenkin vaan tulee helposti mieleen, että Nokia tuppaa markkinoille tuotekehityksensä aikaisia luureja. Eli jotkut markkinoille työnnettyt luurit ovat valmistettu tuonannossa osana niiden raudan ja softan kehitysvaihetta.

  Eli maksatetaan tyhmillä asiakkailla luurien tuotekehityskustannukset. Ennen vanhaan tuotiin markkinoille toimivia tuotteita vasta sitten, kun tuotteet olivat myyntikelpoisia.

  Mutta tuottevastuulaki Suomessa taitaa ontua. Mutta aivan varmasti, USAn markkinoille ei puolivalmisteita uskalleta tuoda, kun tuotevastuulaki voi käydä kalliiksi.

  1. Mistä nämä arvailut ovat peräisin? Ihan mutuako vaan?

 5. Uusimmat S^1 kamppeet on yllättävän hyviä. Paljon on menty eteenpäin N5800:n S60V5:stä. Ihan aikuisten oikeasti tuo ajaa asiansa oikein hyvin noissa halvimmissa luureissa.

  1. Juurikin näin. Mulla on C6-00 käytössä ja hyvin pelittää. Käytettävyys ei toki ole huipputasoa mutta se nyt ei olekaan se tärkein asia, vaikka netin keskustelupalstoilla sen perusteella puhelimet tuomitaankin.

 6. Onko nokialta millon tulossa uusii musiikki puhelimii symbian^3 käyttöjärjestelmällä? tietäskö kukaa.

 7. ”Kuoppaisivat nyt jo ton Symbian^1:n… Ei sitä todellakaan ole suunniteltu kosketusnäytölle. AIVAN kamala käytettävyys. Hyi.”

  Forum Nokia sanoo, että: ”The Nokia C5-03 is a S60 5th Edition device with a single tap interaction UI”

  Lähde: http://www.forum.nokia.com/Devices/Device_specifications/C5-03/

  Eli siis viimeisin Symbian^1 on käytettävyydeltään hiotumpi.

 8. Itselläni on Nokian S60 V5 kosketusnäyttöpuhelin ja hyvinhän tuo pelittää omasta mielestä. Ei puheliman millään übernopeudella tarvii kaikkialle päästä.
  Mulla ainaskin pelittää.

 9. no ite hankin ton nokia c5-03 puhelimen ja kyllä toimii ei ongelmaa ja netti on hyvä ja kartat mahtavat

 10. Tämän puhelimen hinta-laatu -suhde on markkinoiden parhaita. Käyttöliittymä on täysin toimiva ja rautaominaisuudet mahtavat tässä hintaluokassa: mm. 5 megapikselin kamera, ilmainen navigointi, hyvä ja selkeä näyttö, puheaika 11 tuntia. Kysyn vain, mistä toisesta tämän hintaluokan puhelimesta löytyy vastaavat ominaisuudet? Ei kannata uskoa kaikkea mutu-tuntumalta heitettyä skeidaa, mitä Nokiasta on nykyään niin muodikasta kirjoittaa. Käyttöliittymän osalta oikeita käyttöä haittaavia ongelmia/ominaisuuksia on esim. Samsungin puhelimissa.

Kommentointi on suljettu!