Päivitys aktivoi Nokia C7:n NFC-sirun

Nokian uudesta Symbian^3-pohjaisesta C7:stä löytyy sisäänrakennettu NFC-siru. Ominaisuuden käyttöönottoa joudutaan kuitenkin odottelemaan tovi, sillä ohjelmistopuolen tuki sitä varten ei ole vielä valmis. Yhtiö lupailee julkaisevansa laitteelle aikanaan päivityksen, joka aktivoi NFC-sirun asiakkaiden käyttöön.

Suomalaisvalmistaja panostaa NFC-tekniikkaan jatkossa entistäkin lujemmin. Tehtävästään väistyvä Nokian Anssi Vanjoki kertoi kesäkuussa, että tavoitteena on saada kaikkiin älypuhelimiin NFC-siru vuodesta 2011 alkaen.

NFC:n suurimmat hyödyt nähtäneen mobiilimaksamisen saralla. Sen avulla maksujen kuittaaminen onnistuu matkapuhelinta päätelaitteen edessä vilauttamalla. Tekniikka ei ole kuitenkaan vielä päässyt yleistymään, sillä markkinoilta löytyy vain muutama NFC-sirulla varustettu puhelin. Nokian aktivoituminen saattaakin vihdoin tuoda mobiilimaksamisen suurten massojen ulottuville.

Nokia C7:n on maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan toinen Symbian^3-puhelin. Sen merkittävimpiä ominaisuuksia ovat 3,5 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö, Bluetooth 3.0, kahdeksan gigatavun sisäinen tallennustila, kahdeksan megapikselin kamera, LED-kaksoissalama ja 720p-tason videokuvaus.

Lähde: NFC World

2 kommenttia

  1. Ettekste ymmärrä että nokia, jonka ainut liiketoiminta on matkapuhelimet ei voi julkaista yhtä tai kahta puhelinta vuodessa. Kyllä nokian pitää jatkuvasti lyödä rumpua ja yrittää juurikin määrällisesti kampittaa vastustajansa. Ja ennen kaikkea sen pitää yrittää tehdä matkapuhelimia niin moneen hintaluokkaan ettei alalle kenties pyrkivillä yrityksillä ole puhelinmarkkinoille mitään jalan sijaa. Kyllähän Samsung voi nyt kokeilla yhtä juttua ja jos se ei toimi niin ei haittaa, mutta nokia ei voi. Samsungille tämä matkapuhelintoiminta on lähinnä puuhastelua. Kun on aikaa hioa tuotetta niin kai se nyt on onnistunut. Lisäksi samsungin ja muiden nokian kilpailijoiden ei ole tarvinnut kehittää omaa käyttöjärjestelmäänsä. Jos nokia vaihtaisin johonkin androidiin niin se menettäisi puolet identiteetistään. Eikä kyseinen vaihdos ole edes realistinen. Kyllä mä olen sitä mieltä että nokian päätös jatkaa symbianilla on ehdottomasti oikea. Olisiko sillä edes vaihtoehtoja?

Kommentointi on suljettu!