Sonyn uusi kameramoduuli tuo matkapuhelimiin 16,41 MP:tä ja 1080p-videokuvauksen

Japanilaisjätti Sony on esitellyt markkinoille uuden matkapuhelimiin suunnatun kameramoduulin, joka tarjoaa peräti 16,41 megapikseliä ja tuen 1080p-tason videokuvaukselle 30 fps:n nopeudella. Yhtiö tulee tarjoamaan moduulia valmistajille ensi vuoden tammikuusta lähtien, joten entistäkin parempia kamerapuhelimia on siis luvassa lähitulevaisuudessa.

Kyseessä on markkinoiden ensimmäinen matkapuhelimiin suunnattu kameramoduuli, joka on varustettu Exmor R CMOS -kennolla. Exmor R on yhtiön käyttämä nimi back-illuminated-teknologiasta, joka parantaa kuvanlaatua merkittävästi hämärissä olosuhteissa kuvattaessa.

Samalla Sony lanseerasi myös toisen kameramoduulin, joka pyrkii sovittamaan pieneen kokoon mahdollisimman hyvät ominaisuudet. Kyseessä on 8,13 megapikselin moduuli, joka tukee isoveljensä tavoin 1080p-videokuvausta ja hyödyntää Exmor R -teknologiaa. Se mahdollistaa ohuet ja tyylikkäät matkapuhelimet hyvillä kuvausominaisuuksilla.

Sonyn julkistus antaa luvan odottaa uutta huippuluokan kuvauspuhelinta Sony Ericssonilta. Ehkäpä ensi vuonna nähdään 16,41 megapikselin kameralla varustettu Sony Ericsson, joka tallentaa 1080p-tason videokuvaa.

Lähde: Gizmodo

1 kommentti

Kommentointi on suljettu!