Pelaaminen seuraavan Android-julkaisun pääteemoja?

Markkinoilla odotetaan jo kuumeisesti seuraavaa Android-julkaisua, joka tunnetaan koodinimellä Gingerbread. Uuden alustaversion ominaisuuksista on huhuttu muutamia kertoja, mutta edelleenkään mitään kovin varmaa siitä ei tiedetä.

Googlen Andy Rubin jakoi hiljattain ajatuksiaan Androidista ja mobiilimarkkinoista yleisesti PCMag-verkkosivuston haastattelussa. Rubin totesi muun muassa Windows Phone 7:n asemasta tiedusteltaessa, että markkinoilla ei tarvita enää uusia mobiilialustoja. Luotto Androidin menestykseen on kova, sillä Rubinin mukaan sen avoimuus ja laaja palveluvalikoima ovat ominaisuuksia, jotka useimmilta kilpailijoilta puuttuvat.

Gingerbreadin ominaisuuksista kysyttäessä Rubin suostui paljastamaan muutamia pääteemoja. Julkaisussa tullaan keskittymään kommunikoinnin monipuolistamiseen, joka tarkoittanee parempaa sekä laajempaa tukea sosiaalisille palveluille. Luvassa on myös yleisiä parannuksia suorituskykyyn.

Mielenkiintoisimpana teemana Rubin toi esiin pelaamisen, joka johtajan mielestä on tällä hetkellä aliedustettuna. Rubin puhui natiivin koodin ja verkkotekniikoiden yhdistämisestä sekä pelaamisen erilaisesta luonteesta matkapuhelimilla. Siinä missä kotikonsoleilla pelataan pitkiäkin sessioita, on mobiilipelaaminen yleensä tapa täyttää tyhjäksi jäänyt aika.

Rubinin pitkähkö kommentti pelaamisesta on siinäkin mielessä erittäin kiehtova, että Sony Ericssonin ja Googlen on huhuttu työskentelevän Android-pohjaisen pelipuhelimen parissa. Luvassa on huhujen mukaan tehokas pelipuhelin Androidin tulevalla Gingerbread-versiolla höystettynä. Pelejä puhelimeen tultaisiin hankkimaan Android Marketin uuden peliosion kautta.

Lähde: Engadget

3 kommenttia

  1. Onkohan tämä tulossa päivityksenä Htc desirelle ja galaxy slle

    1. Galaxy S:lle hyvin luultavasti (koska melkein lupasivat tuon jo Galaxy Tabille ja sehän on 99% sama hardware), Desire vähän epäilyttää, HTC:lla ei ole kovin hyvä maine noiden päivitysten tekemisessä… varsinkin nyt kun Desire HD/Z tulivat jo markkinoille.

      Molemmille 99.99% varmasti harrastelijapohjalta (xda). CyanogenMod kun tukee jo kumpaakin, niin olen lähes varma, että siltä kantilta piparkakku saadaan kumpaankin puhelimeen.

Kommentointi on suljettu!