Samsung Galaxy S sai vihdoin Android 2.2 -päivityksen

Pitkä odotus on jälleen palkittu. Alkujaan syyskuun loppuun luvattu Android 2.2 -päivitys on saapunut Samsung Galaxy S:lle, tuoden mukanaan tukun uudistuksia ja kaivattuja korjauksia. Puhelimen päivittäminen hoidetaan Windows-pohjaisella PC-tietokoneella Samsung Kies -ohjelman kautta, jonka voi ladata täältä.

Android 2.2:n merkittävimpiin uudistuksiin lukeutuvat parantunut suorituskyky ja Flash 10.1 -tuki. Tärkeänä parannuksena voidaan pitää myös mahdollisuutta asentaa sovelluksia ulkoiselle muistille ja Android Marketin toimintoa, jonka ansiosta kaikki saatavilla olevat päivitykset eri ohjelmille voidaan asentaa yhdellä napin painalluksella.

Muita päivityksen keskeisimpiä uudistuksia ovat:

 • Parantunut virtuaalinäppäimistö
 • GPS-ongelmat korjattu
 • Media Hub -sovellus
 • Pieniä muutoksia käyttöliittymän värimaailmaan
 • Parempi Exchange-tuki
 • Uusi haku-widget
 • Uusi Gmail-sovellus

Lähde: Engadget

63 kommenttia

 1. Kannattaa uutiseen laittaa huomautus että tuon asentaminen saattaa poistaa Android Market sovelluksen luurista!

  Marketin saa takaisin resetoimalla luurin tehdasasetuksilla, eli kannattaa ottaa backupit ennen asennusta, koska asennus tyhjää laitteen.

  1. Nimenomaan! Itselle kävi juuri noin ja vietin pikkasen aikaa Samsungin aspa-tytön kanssa jutellen, että mitä helkkaria… Sitä ei tosiaan saa takaisin ilman tota factory resettiä. Ei ihan kaikkein ilostuttavin juttu noin aamupäivän piristämiseksi, mutta olkoon…

  2. Mulla ainakin kaikki toimii hienosti päivityksen jälkeen, eikä mitään hävinnyt. 🙂

  3. mullakaan ei toiminut market mut ainoa mitä mä tein oli et menin settings>accessibility ja sit ennen ku pääsen edes sinne ni se heittää pienen ruudun missä lukee

   ”No accessibility applications found — You do not have any accessibility applications. You can download a screen reader from android market. Click Ok to install screen reader”

   ja sit se heitti mut markettiin ja sit se toimi

 2. Koko saakelin päivän yrittänyt saada Kiesiä tunnistamaan S:n mutta tuloksetta…turhauttavaa…OTA päivitykset kunniaan.

  1. Muista että käytä vain TwLauncheria ku yrität konnaa Kiesiin. Itelläni ei ainakaa mene Kiesiin jos on päällä esim Launcher Pro käytössä.

 3. Juu Market katosi ja puhelin alkoi nykimään järkyttävin määrin. Jopa niin paljon, että toisinaan näppäinlukkoakaan ei saa pois. 🙁

  Positiivista on selaimeen tuli flash 🙂

  1. Market lähti ja nyki, mutta Factory Resetin (ja kahden tunnin uudelleen-asennusrumban) jälkeen tosin pelittää erittäin hienosti kaikki.

   Olisin toivonut että Samsung vaihtaisi virallisesti pois tosta ”¤#&#%”” RFS-filesysteemistä (joka sorsii kaiken Galaxy S:n tehon) johonkin muuhun, mutta kaipa sitä pitää jälleen kääntyä xda:n puoleen..

   Eli Voodoo Lagfix-Froyo:a odotellessa 🙂

 4. MKAntero, mulla läheti Kiesi toimimaan kun tein täyden uninstall + install.

  Niin joo ja varmista, että puhelimen USB Debug moodi on pois.

 5. Ja vielä pieni review muutamien tuntien räpläyksen jälkeen… Minulla on ollut SGS noin 2 kuukautta. En tehnyt firwarepäivitystä ennen tätä. 2.1:ssa puhelin ei nykinyt eikä kaatuillu, vaan toimi about täydellisesti. 2.2:n versionumero on PDA:JP6 / PHONE:JPM / CSC:JP4

  Samsungistani on tullut Nokia 🙁
  Ennen niin sujuva Galaxy S:ni on nyt kasa elejätettä.

  o Market placen sai takaisin factory resetillä, mutta se ei korjannut katoiluongelmaan eikä se rajoitu pelkästään Android Markettiin. Niitä vaan häviää valikoista.
  o Nykii ihan koko ajan.
  o Joskus näppäinlukkoa ei saa pois ottamatta akkua irti.
  o Ohjelmat kaatuilee

 6. Pitkä odotus? Muutama viikko mennyt syyskuun lopusta. Tähänkö on menty, eikö Internet-sukupolvi jaksa odottaa lainkaan enää? Onhan kaikki kiva saada aikaisin ja silloin kun ne on joskus luvattu, mutta aina tulee kaikenlaisia juttuja jotka myöhästyttää. Kärsivällisyyttä tarvitaan myös nykymaailmassa.

  1. Pitkä odotus varmaan lähinnä siitä, että 2.2 luvattiin jo julkaistessa. Eli periaatteessa siitä asti oollaan ”odoteltu”.

 7. Yrittäessäni päivitystä Kies sanoo ”MSC.Thunder.FirmwareUpdate lakkasi toimimasta” kun sen pitäisi ladata binaaritiedostoja. Mikä avuksi ? olen jo asentanut pariin kertaan Kiesin uudestaan eikä ole korjannut ongelmaa.

  1. Tolla kun googlettaa, niin löytyy (ainakin xda-foorumeilta) ohje, että lisää regeditillä ”[HKEY_CURRENT_USER\Software\Samsung\FUS]” tuollainen avain, niin johan toimii. (Itselläni toimi juuri tuolla tavalla.)

   Tämä vika tuntuisi olevan aika monella jolla on 64bit käyttis. Jos käytät 32bit käyttistä tuo avain pitäisi olla olemassa ja sit en tiiä mikä vika on.

 8. Mulla sama ongelma tuon msc.thunderin kanssa… sekä kies toimii järkyttävän hitaasti!!! Nokialaisista en pidä, mutta niillä sentään nuo ohjelmisto päivitykset toimivat joka kerta uuden ilmestyessä…

 9. Mä en saa edes galaxyani tunnistetuksi koneella vaikka on 32-bit versio. Puhelimessa vaan välkkyy vuorotellen se usb-ikkuna ja kotinäyttö.. Tehdasasetukset ei auttanu, mikä ohjeeksi?

  1. Turhautunut: Tappelin myös Kiesin kanssa pitkään. Nyt tällä hetkellä 1.5.3.10093_80 versio toimii Win7 64bit. Kikkoja mitä koitin: Asensin ja ajan Kiesin ”run as administrator”, sammutin Galaxyn ja käynnistin uudestaan usb-piuha kiinni jolloin win7 asentaa usb-ajurit laitteelle. En osaa sanoa että mikä oli se oikea kikka, mutta nyt toimii.

   2.2 päivitys vaatii tosiaan on Niten mainitseman rekisterikikan, ei mullakaan mennyt sitä ennen läpi.

  2. Mulla oli sama homma ja googlettelin aiheesta. Ongelmaksi aiheutuu tiedostonimet missä on pisteen jälkeen yli 16 merkkiä. Ne pitää poistaa ja sen jälkeen mulla ainakin lähti toimimaan. Esim. mulla oli kansion Tunny Browser alla oli semmoisia tieostoja.

  3. Mulla oli toi sama ongelma tossa aikasemmin. Vielä kun muistais miten ongelma korjaantu. :F
   Muista että Kiesiin yhdistäessä käytä vain TwLauncheria.
   Se on ainaki yks vika mikä mulla oli.

 10. Ei tarvitse ton factory resetin tehä että saa android market takaisin. Jos löytyy Astro tai joku muu file manageri niin sit vaa /system/app ja asenna Vending.apk

  Jos ei löydy niin sit asenna android SDK, lataa usb ohjaimet ja liitä kännykkä usb debug modella koneeseen. Sit meet tools kansioon command promtilla ja kirjoitat adb pull /system/app/Vending.apk sit adb install Vending.apk
  Sit toimii android market. Ensimmäinen kerta ku mä käynnistin android market niin se kaatui, mut sen jälkeen on toiminut hyvin.

 11. Hyvin toimii 2.2 kun on tehnyt noi tehdaspalautukset!! Itse asiassa helvetin hyvin!!

 12. Marketin tosiaan saa asennettua ilman tehdaspalautetta, mutta nyt puhelinta pari päivää räplänneenä voin sanoa, että on vaivan arvoista tehdä se palautus. Suoraan 2.2 flashin jälkeen (sillon ilman Markettia) luuri oli hidas ja lagaili aika pahasti. Nyt kun tein ton resetin, niin puhelin toimii huomattavasti paremmin kuin 2.1 aikaan. Kyllähän se nyt vielä lagii (hiukan) joskus, muttei mitään 2.1:n vertaista ole havaittavissa.

  Niin hyvin toimii, etten edes jaksa ajatella minkään lagfixin asentamista mikä vaatisi enempää toimia kuin Voodoo. Ja kunnes toi päivittyy 2.2:lle, niin annan mennä ilman minkäännäköistä lagfixia.

  (Se, miksi Samsung päätti ylipäätänsä edes tehdä tän puhelimen tolla RFS-systeemillä, on aivan hanurista oleva idea, mutta se on taas toinen juttu.)

 13. ”ohje, että lisää regeditillä “[HKEY_CURRENT_USER\Software\Samsung\FUS]”

  Siis täytyy tietokoneen rekisteriin koskea, jotta homma toimii? Ei hyvää päivää. Tämä viestiketju poisti kyllä melko varmasta androidin seuraavan puhelimen käyttöjärjestelmälistasta. Tiedossa toki oli, että android ei ole niin valmiiksi pureskeltu kuin iOS tai Symbian, mutta rajansa sillä säätämiselläkin.

  1. Täällähän EI siis ole mitään tekemistä Androidin kanssa, varsinaisesti, vaan on Samsungin (paska) idea synkronointiohjelmaksi. Eli siis tuo Kies. Esim HTC tai muut eivät ko. Ohjelmaa siis käytä, kyse on ainoastaan Samsungin idioottimaisuudesta…

  2. Niin, piti tuohon vielä lisätä, erää tuo Kies on käytössä Samsungin puhelimissa vaikkei kyseessä olisikaan Android, myös esim. Bada-puhelimet käyttävät samaa roskaa.

   1. Kiitos tarkennuksesta. Tahtoo siis sanoa varmaan, että kieltolistalle menee Androidin sijaan Samsung.

    Toki ymmärrän, ettei puhelinvalmistajista softafirmoja taida olla kuin Apple (Nokiahan omistaa Symbianin, mutta kuitenkin eri firma), mutta on kyllä usein todella heikkoja nuo hallintasoftat. Kyseessä kun on, ainakin omasta ”ei koodaaja/nörtti”-mielestä, melko yksinkertainen toiminto.

 14. Jasmo: sama juttu, sanoo vain ”Uusin versio on jo asennettu yhdistettyyn laitteeseen” vaikka onkin galaxy ässässä vielä android 2.1 :p
  Saunalahdessa ei kellään ollut hajuakaan 2.2:en tilanteesta….

 15. Joo, ei mullakaan kyllä näy..vetiks ne sen sitten takas vai mitä ihmettä?

 16. Kies ei löydä 2.2 päivitystä, koska sitä korjataan (liika blugeja kuten android market häviää ym). Ei kannata ladata päivityksiä ensimmäisten joukossa (Ainakaan Samsungin tapauksessa). 🙂

 17. Giglidigigli: Onko tosta jossain joku tiedote vai keksitkö omiasi?

  Mulla siis kans sama ongelma et kies ei tunnista mitään päivitystä..
  Yhden päivityksen se anto galaxylle muutama viikko takaperin, mutta se ei ollu kyl 2.2 koska ohjelmistoversio puhelimen mukaanon edelleen 2.1 update1. Eikä mitää marketteja ja muitakaan ole kadonnu.
  Pakko sanoo et toi Kies on kyl aivan surkea.

  1. Päättelin näin, koska mullakaan ei löydä päivitystä ja on ollu kuulemma paljon vikoja???

 18. Voi Kies_us!!

  Ja ne korjaa sitä varmaa sitte taas sen puolvuotta?!

  Onks tosta jotaa faktaa jossaa?

  Ihan tyytyväinen puhelimeen mut vois nyt vaa tulla toi 2.2.
  N8:a ( Symbian ) pääsin tossa vähä testaileen ni eipä se mun mielestä kyllä Androidia voita. Enemmän kaikkee settii on Andyssa ym.. On siinä kyl jotaa asioita mitä ei Sampassa ole.. emt. 😀

 19. Androidsuomi.fi

  Samsung Galaxy S:n Android 2.2 -päivitys ei ole enää eilisestä lähtien ollut saatavilla siinä ilmenneiden ongelmien vuoksi. Mikäli et ehtinyt päivittämään aiemmin, joudut nyt odottamaan hetken pidempään Froyo -annostasi.

  Huoh!

 20. ”Pitkä odotus on jälleen palkittu.” Tai sitten ei…
  Froyo on ilmeisesti vedetty pois Kiesin tarjoamista päivityksistä, kun sitä ei ollut siellä enää 18.10. alkaen. Voisikohan joku saada selville, koska tuo paketti tulee taas levitykseen?

 21. Eipä löytynyt media hub-sovellusta…onkohan Suomeen ollenkaan tulossa?

  1. Todennäköisesti jossain vaiheessa, näin ainakin uskoisin.

 22. Galaxy on muutenkin ollut suuri pettymys.. Mm. suurin syy tähän on se, että kyseisen puhelimen ansiosta puhelinlaskuni muuttui 15 eurosta 200 euroon.. Paikoissa joissa ei ole omaa wlania, niin yhdistelee operaattorin piikkin nettiin ja tekee kamalaa laskua.. Ajattelin yrittää nyt ottaa SGS:n käyttöön taas, jos saisin nyt hankittua mobiililaajakaistan.. Älä mene vain hankkimaan tätä luuria, jos ei ole mobiililaajakaistaa..

  Kies on taas oma lukunsa tässä vielä.. Aivan perseestä suomeksi sanottuna! Ongelmia en sen kummemmin ala analysoimaan, koska niistä on jo täälläkin ollut niin paljon puhetta.

  Android ollut vaan positiivinen asia.. Esimerkiksi kamera on melko huono ja kosketusnäyttö aivan liian herkkä kaikelle, no plussaa tietysti on 4″ koko, mutta ei se nyt kauheesti lohduta. Kunpa olisin malttanut odottaa N8:a..

  Nyt vielä tämä päivityssotku.. Hermot menee oikeasti.. Luvattiin 2.2 päivitys viimeistään lokakuun alkuun – ei näkynyt ja nyt kun tuli, niin vedettiin heti takaisin.

  No nyt seuraava puhelin on ehdottomasti ”kotimainen” ja luotettava nokialainen, jos 2.2 ei saa aivan haltiohinsa minua.. Valitettavasti olen jo niin pettynyt, että en jaksa uskoa, että yllätyn niin positiivisesti 2.2:sta.

  1. Mitäs jos herra ottaisi vaikka sen galaxyn kauniiseen käteen ja menisi asetuksiin laittamaan ettei yhdistä ilman lupaa mihinkää, tai toiseksi pyydät operaattoriltasi rajattoman netin käytön kännykkäliittymääsi joka on operaattoreista riippuen 2,90-11 euroa per kuukausi…

 23. Minkä ”luotettavan” kotimaisen meinasit laittaa? N8? lol

 24. Entisenä iPhone-käyttäjänä nämä asiat ovat paremmin Samppa Galaxy S:ssä
  + Isompi näyttö
  + Parempi nettiselain, erityisesti tekstin zoomaus ja rivitys on loistava

  Miinusta on sitten vaikka kuinka, vaikkapa
  – sähköposti (Exchange) on aivan surkea iPhonen vastaavaaan verrattuna
  – GPS-fiksin onnistuminen kestää ikuisuuden
  – yleisesti käyttis tökkii. hidastelee, kaatuu

  Katsotaan nyt, kun joskus päivitys taas saadaan jakeluun, että miten noiden miinusten käy.

 25. Löytyykö Kiesistä Mac -versiota? Googlaamalla löytyy paljon linkkejä, joista yhdessäkään ei minusta ole ollut mitään Kiesiin viittaavaa.

  1. Ei löydy. Samsung Kies toimii ainoastaan Windowsilla.

   1. Tosi noloa jos ei ole mitään vastaavaakaan olemassa mac-puolelle;-(

 26. Itellä on vielä toi 2.1 versio eikä oo ollu mitää valittamista. Ei oo käyttis kaatuillu eikä mitää muutakaa vikoja ilmenny. Näyttöä ei mielestäni voi missään nimessä haukkua huonoksi sillä verrattuna ”hyvän kotimaisen” n97 näyttöön ero on kuin yöllä ja päivällä. Kamera ei välttämättä kovin laadukas, mutta päiväsaikaan silläkin saa melko laadukkaita kuvia. Puhelimen ainoa todellinen miinus on Samsungin järkyttävän huono kies palvelu ja se ei varsinaisesti liity puhelimeen. En tiedä onko näille joilla ongelmia ilmennyt sattunut maanantai kappale tai jotain mutta itselläni kaikki toiminut loistavasti. puhelin on jopa pudotettu vahingossa kolmesti metrin korkeudelta maahan ja toimii edelleen eikä minkäänlaisia ulkoisia vaurioita. Galaxy on ehdottomasti paras puhelin, jonka olen omistanut ja voin suositella sitä lämpimästi jokaiselle.

 27. miten tolla kies ohjelmalla saa asennettua ton 2,2 version ku näyttää vaan että uusin versio on jo luurissa vaikka flash taas ei asennu ku pitää olla toi 2,2 versio eli mistä sen oikeesti löytää neuokaa nyt tyhmää:)

  1. Samsung on vetänyt päivityksen pois. Android 2.2:en pitäisi tulla uudelleen saataville marraskuussa. 🙂

 28. no se selittääki sit miks ei onnistunu..kiitti vastauksesta

 29. Morjens jäbät! Nyt on liikkunut uusia huhuja, että samsung galaxy s puhelimeen olis tullut tuo päivitys 2.2 uudestaan ja entistä ehompana. Mulla on nyt iso onglema kun lykkään luurin koneeseen kiinni jä käynnistän KIES ohjelman ruutuun tulee hetken päästä seuraavaa:

  Mallin nimi: GT – I9000
  nykyinen versio: PDA: JM2 / PHONE: JM1
  Tämän laitteen versiota ei voi päivittää

  Elikkä johtuuko tuo nyt siitä että edelleenkään ei ole tullut tuota uutta versiota päivitykseen vai mikä mättää. Kiitos jo etukäteen kaikille vastaajille.

  1. MULLA TULEE SAMANMOINEN ILMOTUS EIKÄ MITÄÄ TAPAHDU

   1. NO NYT ONNISTU PÄIVITYS KU PÄIVITTI ENSTEKS KIESSIN,,AVOIMET SOVELLUKSET PALKKI VAAN HÄVIS NÄYTÖLTÄ SEN KU SAIS TAKAS JOTENKI NI SIT OIS TÄYDELLINE

 30. Miksi minulla ei ei päivitä tuota 2.2 kokonaan.
  Lataa binaari tiedostot, mutta kun alkaa purkamaan niin tulee virhe:
  MSC.Thunder.FirmwareUpdate on havainnut virheen ja tuote on suljettava.
  On asennettu uusin kies, mutta kun ei niin ei.

 31. Jep ongelma korjaantuikin uuden KIES ohjelman päivityksen myötä. Eli nyt tunnisti uuden version…

 32. Eli poistaako tuo päivitys muuta puhelimesta kuin android marketin, poistaako tuo uusi päivitys sitä ollenkaan?

  1. Ainakaan minulla Market ei poistunut uudella päivityksellä. 🙂

   1. Eikä poistanut muutakaan esim. Ohjelmia?

    1. Ei, mutta varmuuskopiot kannattaa kuitenkin ottaa.

 33. Tämä on ehkä tyhmä kysymys, mutta miten tästä Galaxy S:stä otetaan varmuuskopio? Minulla on toisena puhelimena hyvin toiminut ja palvellut iPhone 3GS ja kaikkihan on aina hoitunut iTunesilla, mutta mites tämän kanssa?
  Toivottavasti vastaus ei ole Kies…se on kyllä toivottoman surkea hallintaohjelma. En edes usko että sillä voi oikeasti mitään hallita.
  Mitä Froyo päivitykseen tulee, olen itse kärsivällisesti odotellut että kommentit palstoilla alkaa olemaan enempi positiivisia kuin negatiivisia. Olisin aivan pulassa jos menisin aina ensimmäisten joukossa päivittämään kaikkea ja sitten kaikki olisikin aivan keturallaan. En tiedä onko oikein sanoa, mutta alkaa olla yleisesti sellainen orastava fiilis että tuolla idässä osataan kyllä rauta puoli tekniikassa loistavasti mutta softa ei ehkä niinkään. Se pitäisi melkein olla aina sitten tuolta lännestä. Mutta mutta…voihan ne palkata sitten jotain intialaisia koodaajia ja toivoa että homma paranee. Onko muilla täysin päinvastainen fiilis?

  Yleisesti ihmettelen suuresti tätä mihin nykypuhelinten kanssa ollaan menossa. Puolivalmiita tuotteita liian aikaisin markkinoille ja sitten käyttäjä on usein oman onnensa ja tällaisten palstojen varassa, jotka nojaa vahvasti vain siihen että joku/jotkut osaisivat nuo ongelmat itse ratkaista omalla tietämyksellä ja jakavat sitä sitten täällä eteenpäin. Noille ihmisille nostan kyllä hattua ja iso kiitos, kun näette kaiken sen vaivan joka ei ole muun kuin valmistajan syy. Toisaalta älkääs aina vinkuko siitä että jotain luvattiin ja ei tullut jne…juuri tuo massan painostus on osa sitä miksi tällaisia beta-versioita julkaistaan. En usko että niitä kovinkaan usein testataan tarpeeksi vaan luotetaan siihen että ongelmat tulevat ilmi käyttäjillä ja sitten laitetaan paranneltu versio liikenteeseen myöhemmin. Ei hyvä.

 34. onko jollain tietoa miks ei pp.inet.fi loppunen posti toimi sampassa vaikka asetan salasanat ja muut oikein mitä pitäs tehä?

 35. mistä mahtaa johtua kun esim veikkauksen sivuilla kirjautumis kohta jää puuttumaan, ja toisessa samalaisessa samsungissa toimii ihan täysin. kyse on galaxy s mallista kumpikin on päivitetty uusimpaan versioon.puuttuuko jotain?

Kommentointi on suljettu!