Windows Phone 7 -puhelin työkäyttöön: HTC 7 Pro

Ensimmäisen aallon Windows Phone 7 -puhelimista parhaimman kokonaispaketin työkäyttöä ajatellen tarjoaa HTC:n 7 Pro. Se yhdistää samaan puhelimeen 3,6 tuuman WVGA-kosketusnäytön ja viisirivisen QWERTY-näppäimistön, jonka ansiosta se sopii mainiosti pidempien viestien kirjoitteluun.

Microsoftin uusi alusta tarjoaa valmiit sovellukset dokumenttien hallintaan. Office Hubin kautta käyttäjä voi tarkastella ja muokata Office-dokumentteja sekä jakaa niitä kollegojen kesken SharePoint-tuen ansiosta. OneNote tekee ideoiden hallinnasta vaivatonta ja Outline-ominaisuus mahdollistaa dokumenttien pikakatselun.

HTC 7 Pron tärkeimpiä ominaisuuksia ovat HSPA, WiFi b/g/n, Bluetooth 2.1, GPS, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, kahdeksan gigatavun sisäinen tallennustila, viiden megapikselin kamera, kuvausvalo ja 720p-tason videotallennus. Teknisestä suorituskyvystä vastaavat yhden gigahertsin suoritin ja 512 MB:tä ROM- ja 448 MB:tä RAM-muistia.

Kooltaan tämä taiwanilaisvalmistajan QWERTY-puhelin on 117,5 x 59 x 15,5 millimetriä ja se painaa 185 grammaa.

Viimeisimpien tietojen mukaan HTC 7 Pro nähdään Euroopan markkinoilla ensi vuoden alussa.

Lähde: Engadget

15 kommenttia

  1. Todella tyylikkään näköinen, mahtava näppäimistö, hyvät speksit… mutta AIVAN väärä käyttöjärjestelmä… Tiedän ’muutaman’ tyypin, jotka kusis hunajaa jos joku julkaisis tällaisen puhelimen Androidilla…

    1. ja jos esim engadgetin kommentteja lukee niin tiedän kans ”muutaman” joka kusee hunajaa juuri siksi, että tuo on WP7 ja siellä oli myös kommentteja android käyttäjiltä jotka aikovat tätä kokeilla.

      Jännä huomata miten erilaiset reaktiot tämä käyttis saa jenkeissä, kun vertaa Suomeen. Täällä se saa vaan lähinnä haukkuja, kukaan koskaan edes käyttäny.

      Jaksetaan vaan luetella niitä miinuspuolia kuten on aina tehty applesta eikä se sitäkään koskaan ole hidastanut.

  2. Microsoftin luureille tarjotaan heti toimivaa ja ilmaista luurien kehitysympäristöä
    Visual Studio 2010 Expressiä. Nokia Qt on taas sellainen sillisalaatti, että siitä
    ota selvää sitten pirukaan. Todennäköisesti Qt ei ole koskaan valmis kolmansille
    osapuolille. Qt:lle ohjeet ovat sekavat ja kun ympäristö muuttuu koko ajan, ei
    voi varmuudella tietää mitkä ovat viimeiset toimivat ohjeet ja esimerkit.

    Sitten tulee muistaa se, että Nokia ei ole ohjelmistojen valmistaja kuten MS on.
    Qt aivan liian vähällä väellä värkätty verrattuna MS:n Visual Studio osaamiseen.
    Sekä MS:llä on se etu puolellaan, että he kehittävät myös käyttöjärjestelmää missä
    Visual Studio toimii.

  3. Ei kans ymmärrä suorilta näitä ”aivan väärä käyttis” juttuja, kun kukaan täällä isommin noita ole vielä hypistelly. Itellä tällä hetkellä iPhone ja android luuri ja mielenkiinnolla odottelen, kun tuosta alkaa oleen ihmisillä käyttökokemuksia tai pääsee ite jossain hypisteleen. Sitten voin alkaa tuomitseen tai kehuun, kun on tosiaan saanu kokeilla ensin =)

  4. Kyllä se Windows on väärä käyttis puhelimeen. Paljon ennakkoluuloja tulee jo työpöytäkäytöstäkin; hidas, viruksille ja tietoturvaongelmille altis, pystyykö synkkaamaan muualla kuin Windowsissa ja päivitykset vaatinee uudelleenkäynnistyksen.

    Parempi pysyä avoimemmissa alustoissa ja jättää hallitsevan markkina-aseman omaavan yrityksen suosiminen väliin, jonka kilpailukeinot ovat hyvin kyseenalaisia.

      1. Niinpä. Vähän hävettää että menin vastaamaan trollille ihan tosissaan.

    1. Hyvä käyttis Winukka on. Itsellä toimii moitteitta ja on toiminut eri Wintoosat vuosien mittaan. Nipotukset ja napotukset johtuu siitä että kun lähes kaikki käyttää Winukkaa, on sen ongelmatkin paremmin selvillä.

  5. Jep joo. Mä olen pyörittänyt omaa WP7-luuriani kaveripiirissä viikon aikana ja 99,9%:lla on leuka loksahtanut sijoiltaan, kun ovat tekeleen nähneet. Makuasioista en lähde kiistelemään, mutta nämä röllit ovat kyllä ihan oma lukunsa. 🙂

    Ymmärrän hyvin, että Microsoftista eivät kaikki brändinä pidä, mutta osoittaa todella huonoa tietämystä, kun:

    1. Vertaan Windows Phone 7 -luuria Windows 7 PC:hen. Eihän niillä ole mitään teknistä yhteistä tekijää.

    2. Vertaa Windows Phone 7 -luuria Windows Mobile 6.x -puhelimeen. Eihän niillä ole mitään teknistä yhteistä tekijää.

    Windows Phone 7 -puhelimia löytyy heti useana eri rauta-/design-vaihtoehtona, ja niihin saa heti satoja ellei tuhansia softia. Out-of-the-box se tarjoaa todella paljon valmista niin kuluttajalle kuin yrityskäyttäjälle. Omat suosikkini ovat:

    1. Totaalisen integroitu Facebook-kokemus.
    2. Outlook Mobile 2010.
    3. Office Mobile 2010 SharePoint-tuella ja OTA OneNote 2010:lla.
    4. Useat ActiveSync-tilit (email+kalenteri)
    5. Skydrive-synkka (5 Gt)
    6. UI:n nopeus

    etc. etc.

    OK. Kaikkea ei saatu valmiiksi ekaan versioon, mutta kaikki luurit ovat päivitettävissä käyttiksen osalta. Ja kyllä, puhelin pitää käynnistää uudestaan kun koko käyttis päivitetään. Puhelinta ei tarvitse käynnistää uudestaan, kun softia tms. päivitetään.

    Virukset ovat aika old school, mutta exploitit ovat tätä päivää. Niitähän näkee jo mm. Androidissa, joka on täyisin avoin. WP7:n jakelu menee Marketplacen kautta, joissa sovellukset sertifioidaan ja storage on kryptattu. Tämä vähentää mm. tätä riskiä ja nostaa tietoturvaa, jota yrityskäyttö vaatii.

    Mikä on avoimuus ja mitä se tarkoittaa varsinkin mobiilimaailmassa? Melkoisen iso kysymys, jonka hyötyjä ja myös uhkia jokainen voi miettiä. Mobiilimaailma ei ole ikinä ollut avoin – enkä näe, että se ihan heti sellaiseksi muutuisi.

    Mun kaksi senttiä…

    VESKU

    1. Yksi asia WP7:ssa jäi harmittamaan, sillä uudella Visual Studio 2010 Express työkalulla ei saa tehtyä perinteisä sokcet-clientia luurin päähän, millä sitten luuri kommunikoisi vaikkapa WLAnnin kautta omalle pc-koneelle.

      Kuulemma on niin, että 3. osapuolet eivät saa (ainakaan vielä ilmaiseksi) sockettia käyttöönsä WP7-maailmassakaan. Hiukan ihmetyttää tälainen politiikka Windows-ympäristössä.

      Ovat vissiin MS:llä ottaneet oppia Nokian Symbian Signed ohjelmasta, että pitää keksiä rajoituksia ohjelmistojen kehittäjien konsepteihin.

      Toivottavasti WP7 korjaa asian nopeasti, sillä eihän kohta luureihin tehdä kuin humppaa ja hömppää.

  6. @Pera. Tämä on totta ainakin toistaiseksi. Alusta tulee muuttumaan ajan kanssa, mutta socket liittyvät samaan ongelmakenttään kuin natiivi moniajo kolmansille osapuolille. Eli se syö helposti resurssit ja akun. Sen lisäksi se voi vielä GSM/3G-yhteydellä aiheuttaa melkoisen puhelinlaskun 🙂

    Katsotaan mitä päivitykset tuovat tullessaan, mutta mitään varmaa ei voi luvata.

    Luureissa on kyllä tällaisia toimintoja ja erilaisia synkkauksia WLAN:in yli. Mm. juuri äsken testasin LG Optimus 7:n mukana tulevaa DNLA-pohjaista Play to ominaisuutta tavalliseen Samsungin TV:hen koti-WLAN:in yli. Hyvin toimi HD:ta, musat ja kuvat.

  7. Kun latasin Qt:llä käännetyn sis-tiedoston MS Visual Studio 2010 Express for Windows Phone sovellukseen, niin Nokia Ovi Suiten käynnistyi ja kertoi : Nokia Ovi Suite did not recongnise any Nokia devices connected to the computer. No ei olekkaan Nokian luuria kytketty esim. USB-portin kautta.

    Mitä Visual Studiolla on tekemistä Nokian sis-pakettien kanssa? Vai onko asiat jo näin pitkällä, että Visual Studiolla voidaan kehittää ohjelmia Nokian luureihin. Siis mitään Nokian pluginniä en ole asentanut Visual Studioon !

    1. Varmaan kyse siitä, että Ovi Suite ”kaappaa” tuon .sis päätteen itselleen Windowsissa.

      1. Joo, noin näyttää olevan, kun hiirenkin oikealla avaa sissiä, niin Ovi Store ponnahtaa käyntiin.

Kommentointi on suljettu!