HP:n uusi Palm Pre 2 markkinoille jo perjantaina

Tietokonejättinä tunnettu HP on tänään esitellyt Palm Pre 2 -puhelimen, joka kunnioittaa ulkoisesti edeltäjänsä perintöä. Samalla lanseerattiin webOS-alustan uusi 2.0-versio, joka on ensimmäinen merkittävä päivitys vuonna 2009 julkaistuun mobiilialustaan.

Uusi Palm Pre 2 ei tarjoa teknisesti kilpailijoita ajatellen mitään kovinkaan merkittävää. Se keskittyy parantelemaan alkuperäismallia varsin maltillisesti. Keskeisimpinä uudistuksina se tarjoaa yhden gigahertsin suorittimen, viiden megapikselin kameran ja 16 gigatavun sisäisen tallennustilan. Uutukaisen muita ominaisuuksia ovat 3,1 tuuman kosketusnäyttö (480 x 320 pikseliä), GPS, Bluetooth 2.1, WiFi b/g, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, LED-salama ja QWERTY-näppäimistö.

Puhelimen merkittävin myyntivaltti löytyy tekniikan sijaan uudesta webOS 2.0 -alustasta. Sen keskeisimpiin ominaisuuksiin kuuluu todellinen moniajo, jonka hallinta onnistuu luontevasti kosketuseleillä. Kakkosversio tarjoaa pitkän listan uudistuksia, joista maininnan ansaitsevat ainakin selaimen Flash 10.1 beta -tuki, Facebook 2.0 -sovellus, paranneltu App Catalog -ohjelmistokauppa, tuki Bluetooth-näppäimistöille ja Ouickoffice-toimistopaketti.

Kooltaan Pre 2 on 100,7 x 59,6 x 16,9 millimetriä ja painoa sille kertyy 145 gramman verran.

Palm Pre 2 saapuu perjantaina myyntiin Ranskassa. Seuraavien kuukausien aikana se rantautuu myös Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Mahdollisesta laajemmasta saatavuudesta Euroopan osalta ei paljastettu vielä mitään.

Lähde: Engadget

6 kommenttia

    1. Sama kuin vanhemmissa iPhoneissa, mutta näyttö jonkin verran niitä pienempi -> ihan riittävä. En ymmärrä oikein noita 900×500 pikselin neljän tuuman (tai alle) näyttöjä. Tässä 13” läppärissä on pystyreso alle 800 ja ihan tarkasti näkee kaiken tarvittavan. (Joo tiedän, että puhelinta tuijotetaan lähempää, mutta silti. Nopeasti arvioiden pikselitiheys on parhaimmillaan jotain kymmenkertainen, kun kolminkertainen riittäisi vallan mainioisti.)

  1. siks nuo resot on huonot, koska jos surffaat netissä niin joutuu aina zoomaan että saa tekstistä selvää

    1. Harva toisaalta kattelee luurejansa suurennuslasilla

Kommentointi on suljettu!