Sony Ericssonilta kolmas perättäinen voitollinen vuosineljännes

Japanilaisruotsalainen Sony Ericsson onnistui pitämään toimintansa voitollisena vuoden 2010 kolmannen neljänneksen aikana. Yhtiön voitot ennen veroja nousivat huhti-kesäkuun 63 miljoonasta eurosta 66 miljoonaan euroon.

Kolmas perättäinen voitollinen vuosineljännes kuvaa sitä, että Sony Ericssonin toiminta on vakaantumassa. Tavoitteemme keskittyä älypuhelimiin on osoittautunut menestykselliseksi ja ne kattavat nyt jo yli 50 prosenttia myynnistämme”, kommentoi toimitusjohtaja Bert Nordberg.

Valmistaja toimitti markkinoille 10,4 miljoonaa laitetta, joka on viisi prosenttia viime neljännestä vähemmän. Vuodentakaiseen nähden laskua kertyi 26 prosenttia, joten voitoista huolimatta on Sony Ericssonilla vielä paljon työsarkaa edessä.

Puhelinten keskimääräinen myyntihinta pysyi korkealla, vaikka laski hieman huhti-kesäkuun huimasta 160 eurosta. Nyt Sony Ericssonin puhelin maksoi keskimäärin 154 euroa.

Sony Ericsson arvioi markkinaosuudekseen neljä prosenttia.