Adobe Flash rikkoi miljoonan rajapyykin Androidilla

Flash-videoiden ja -sovellusten pyörittämisen mahdollistava Flash 10.1 -lisäosa on rikkonut miljoonan latauksen rajapyykin Androidilla. Adobe ja Google kertoivat teknologian saapumisesta alustalle Android 2.2 -julkistuksen yhteydessä. Ensimmäinen valmis versio Flash 10.1:stä saapui käyttäjien ladattavaksi kesällä.

Adoben Flash-tekniikan tarpeellisuudesta ja erityisesti sen toimivuudesta mobiilialustoilla löytyy eriäviä mielipiteitä. Osa käyttäjistä pitää sitä tärkeänä tekijänä mobiilialustaa valittaessa ja toiset näkevät sen lähinnä rasitteena, joka saa verkkoselaimen hidastumaan ja akun kulumaan entistäkin nopeammin. Androidin puolella Flashiä markkinoidaan kovasti, eikä ihme, sillä esimerkiksi merkittävän kilpailijan Applen iOS-alustalta tukea ei löydy.

Adobelle Flashin menestyminen mobiilimarkkinoilla on tärkeää. Applen kielteinen asennoituminen Flashiin näkyy verkkomaailmassa selvästi, sillä useat sivustot ovat luoneet palveluistaan iOS:lle räätälöityjä versioita. Yleensä kyseessä on siirtyminen Flashistä avoimeen HTML5-standardiin, jonka puolesta puhujiin Apple lukeutuu. Nyt saavutettu rajapyykki lupaa Adobelle hyvää, vaikka luvut eivät paljastakaan, kuinka moni tekniikkaa lopulta puhelimessaan käyttää aktiivisesti.

Lähde: TechCrunch