Sony Ericsson: Windows Phone 7 -puhelin markkinoille ensi vuonna

Matkapuhelinvalmistaja Sony Ericsson ei ehdi saamaan markkinoille Windows Phone 7 -puhelinta ensimmäisten yhtiöiden joukossa. Japanilaisruotsalainen valmistaja aikoo kuitenkin tuoda Microsoftin uutuusalustaan pohjautuvan laitteen markkinoille vuoden 2011 puolella, kertoi toimitusjohtaja Bert Nordberg tulosjulkistuksen jälkimainingeissa.

Samalla Nordberg vahvisti, että yhtiö on jättäytymässä pois Symbianin tukemisesta. Siihen pohjautuvia laitteita ei ole luvassa lähitulevaisuudessa. Valmistajan pääpaino on Androidissa, jonka osalta Sony Ericssonin tavoitteet ovat korkealla. Yhtiö haluaa nousta markkinoilla suurimmaksi Android-valmistajaksi.

Toimitusjohtaja laskeskelee Sony Ericssonin kattavan jo 19 prosenttia Android-markkinoista, kun osuutta mitataan markkina-arvolla. Edellä ovat vielä HTC ja Motorola, joiden ohi yhtiö aikoo nousta.

Analyytikot uskovat Sony Ericssonin julkaisevan seuraajan Xperia X10 -mallilleen kuluvan vuoden aikana, sillä puhelin alkaa kovassa kilpailussa näyttää jo hieman vanhentuneelta. Osa analyytikoista uskoo myös verkossa pyörineeseen huhuun Playstation-puhelimesta, jonka julkaisu saattaisi tapahtua vielä vuoden 2010 aikana.

Lähde: IntoMobile