Android 3.0 pian valmis?

Huhut seuraavan merkittävän Android-päivityksen ympärillä kiihtyvät. Taiwanilainen DigiTimes väittää Android 3.0 -version valmistuvan joulukuussa. Sen odotetaan tuovan mukanaan muutamia merkittäviä uudistuksia sekä optimoivan Googlen alustan tablet-koneita varten.

Huhun mukaan Gingerbread sisältää kohtalaisen paljon pieniä muutoksia käyttöliittymään, mutta mitään kovinkaan merkittävää ei ensitietojen valossa ole luvassa. Tämä aiheuttaa ehkä hienoista hämmennystä, sillä Android 3.0:n odotettiin muuttavan käyttöliittymää siihen suuntaan, että valmistajilla ei olisi niin suurta halua luoda alustan päälle omaa käyttöliittymää.

Ominaisuuspuolella luvassa on kaksi varsin merkittävää uudistusta. Ensimmäinen on videochat, joka tullaan integroimaan käyttöjärjestelmään. Tällä pyritään todennäköisesti kilpailemaan Applen FaceTimeä vastaan. Toinen on VoIP-puheluiden liittäminen alustan ominaisuuksiin. Operaattoreiden nyreä asennoituminen toimintoon saattaa kuitenkin vaikuttaa sen ominaisuuksiin. Nähtäväksi jää, miten mahdolliset VoIP-puhelut olisivat toteutettu.

Osa huhuista väittää tosin, että Gingerbread vastaa Android 2.3 -versiota, joka voisi selittää odotettua pienemmät muutokset käyttöliittymään. Aika näyttää, miten asiat todellisuudessa ovat.

Lähde: Boy Genius Report

1 kommentti

  1. Eikös BGR juuri raportoinut että seuraava iso Android päivitys on 2.3?

Kommentointi on suljettu!