Elisa: älypuhelinten suosio Suomessa selvässä kasvussa

Älypuhelimien myynti on kasvanut kuluvan vuoden aikana merkittävästi, kertoo teleoperaattori Elisa. Yhtiö sanoo kehittyneempien puhelinten napanneen entistäkin suuremman siivun teleoperaattorin kautta myydyistä kännyköistä. Elisa odottaa kasvun jatkuvan voimakkaana vuoden loppuun.

Selvästi eniten Elisan kautta myydään Nokian puhelimia, mutta myös Android-pohjaiset mallit ja Applen iPhone 4 ovat myyntilistoilla korkealla. Syyskuussa Elisan myydyin puhelin oli edullinen kosketusnäyttöluuri Nokia 5230. Kärkikymmenikkö muodostui pitkälti Nokian malleista, sillä ainoastaan sijalta kaksi löytyvä Samsung Galaxy S ja sijan neljä valloittanut Apple iPhone 4 onnistuivat kiilaamaan kympin kärkeen.

Kehittyneiden älypuhelinten markkinaa hallitsevat Samsung, Apple ja HTC. Android-puhelinten suosio perustuu suureen kosketusnäyttöön, helppokäyttöisyyteen ja laajaan sovellusvalikoimaan. Erilaisia sovelluksia niin Android- kuin iPhone-puhelimiinkin on saatavissa yli 100 000. Erityisen suosittuja ovat esimerkiksi Facebook, erilaiset musiikkisovellukset kuten Spotify ja Shazam sekä sää- ja uutissovellukset yhdessä sähköpostin, pikaviestinten ja kalenterin kanssa”, Panu Lehti Elisalta totesi.

Elisan myydyimmät matkapuhelimet syyskuussa 2010:

 1. Nokia 5230
 2. Samsung Galaxy S
 3. Nokia 2730
 4. Apple iPhone 4
 5. Nokia 7230
 6. Nokia C6
 7. Nokia C5
 8. Nokia 3710
 9. Nokia 2330
 10. Nokia 6700
 11. Nokia N97 Mini
 12. HTC Desire
 13. Nokia E52
 14. Nokia 3720
 15. HTC Wildfire

4 kommenttia

 1. ”Applen älypuhelin iPhone 4 on osoittautunut Elisalle varsinaiseksi kassamagneetiksi. Elisa toi älypuhelimen valikoimiin syyskuun lopulla. Yhden myyntipäivän perusteella iPhone 4 kiilasi Elisan neljänneksi myydyimmäksi puhelinmalliksi syyskuussa.”

  1. Mielestäni Elisa on ansainnut hatunnoston myös erilaisten mallien ottamisesta mallistoonsa. Elisa kehuu nyt älypuhelimien suosion kasvua, ja nimeäisinpä Saunalahden valikoimat yhdeksi selittäväksi syyksi tälle ilmiölle.

   Hurraa!

  2. iPhone: 1 päivä + ennakkotilaukset.

   Nokia-fanit ovat viimeiset kuukaudet odotelleet sitä Nokian kehittynyttä älypuhelinta eli N8:aa. Tämä varmasti näkyy edellisen kehittyneen Nokia puhelimen (Nokia N97 Mini) kaupassa.

   On mielenkiintoista nähdä vastaa lista lokakuulta.

 2. Panu Lehti on ääliö. Samsung, Apple ja HTC johtavat kehittyneitä älypuhelimia koska niille saa kaikki ne samat suosituimmat sovellukset kuin Symbianillekin… Jännä ajatuksenjuoksu.

Kommentointi on suljettu!