Nokia julkaisi PR 1.3 -päivityksen N900-puhelimelle

Nokia N900 -käyttäjät saivat tänään iloisen uutisen, kun suomalaisvalmistaja kertoi Maemo PR 1.3 -päivityksen saapuneen ladattavaksi. Se keskittyy erityisesti parantamaan puhelimen käytettävyyttä, sillä päivitys sisältää useita pieniä korjauksia ja viilauksia.

Käytettävyyttä parantaa osaltaan myös Ovi Suite -tuki, jonka myötä tietojen synkronointi puhelimen ja tietokoneen välillä on aikaisempaa jouhevampaa. Ovi Suitella hoituu muun muassa tiedostojen siirto sekä valokuvien, videoiden ja viestien hallinta. Samalla päivitys avaa N900-käyttäjille pääsyn Ovi Music -palveluun.

Sovellusyhteensopivuutta PR 1.3 parantaa paketoimalla mukaan Qt 4.7:n. Sen myötä N900 pyörittää ongelmitta QML-sovelluksia.

Pitkään luvattu kaksoiskäynnistys on osa PR 1.3 -päivitystä. Kehittäjät ja niin sanotut tehokäyttäjät voivat jatkossa helposti kokeilla MeeGon toimivuutta puhelimissaan.

Maemo PR 1.3 on ladattavissa suoraan puhelimen oman päivitystyökalun kautta.

Lähteet: Qt & Nokia Conversations

8 kommenttia

 1. Miten toi dualbuutti toimii?

  Miten tota Meegoa voi kokeilla?

  Voisiko joku ystävällisesti neuvoa. Kiitos

  1. Vaikeasti toimii.

   Kyseessä on kehittäjille tarkoitettu dualboot mahdollisuus, eli Linux taitoja vaaditaan MeeGon asentamiseksi. Itse MeeGokin on äärimmäisen keskeneräinen vielä. Suosittelen siis, että jätät dualbootit tekemättä.

   Jos sellainen nyt on pakko kuitenkin saada, niin lähipäivinä kun talk.maemo.org ei ole enää juntturassa saanemme runsaasti ohjeita tehdä dualbootti.

 2. Nyt tässä latailen uutta päivitystä, mutta voisiko kukaan auttaa minua koska kun menen N900 kuvat valikkoon niin siellä on 300+ korruptoitunutta kuvaa ja ku niitä yrittää poistaa niin lukee että kohdetta black background 01 ja tällasia ihmeellisiä kuvia, niin kohdetta ei voi poistaa, olisiko mitenkään mahdollistaa poistaa joka ikistä kuvaa lennosta, vai täytyykö tosiaankin hakea netistä maemo flasher ja updatet ja flashata puhelin ja asentaa päivitykset uusiki? Kiitän jo etukäteen jotakuta avuliasta jos autat.

  1. Joo en tarvitsekkaan apua, laitteen päivittäminen auttoi!

 3. Hep miks en hommannu tota luuria sillon vuosi sitten?

  Nyt sitten pitää kärvistellä Meegoa odotellen 😀

 4. Osaisiko joku auttaa minua nyt seuraavan ongelman kanssa, minulta jäi se 1.2pr päivitys aikanaan lataamatta koska puhelimeni ei tarjonnut sitä missään vaiheessa ja nyt latasin tämän uusimman ja olen lukenut netistä että siinä 1.2 mukana olisi tullut ainakin joku valikon pystykäyttö ja muuta. Mutta minä en ainakaan voi käyttää sitä valikkoa pystyssä, enkä ole huomannut muitakaan juttuja mitä sen mukana tuli. Eli pitääkö minun nyt ladata se vanhempi päivitys jostain ja sitten tämä uudempi uudelleen vai miten saan sen pystykäytön ja muut toimimaan? Ja jos pitää ladata vanhempi versio ensin niin mistäköhän sen saisi ladattua?

 5. Sitä samaa paskaa ja vääntämistä, nokian n900 kanssa se on jatkuvasti.

  Olettekos huomanneet kun 900,lla yrittää vlan verkkoon ja antaa suojausavainta, niin 900,s on mahdollisuus syöttää vain 63 merkkiä pitkä avain. kun tarvittaisiin 64 merkkiä. Jotain vittuilua ”kenties”.
  Vai nokian tai Linux insinöörien taidonnäyte.
  Terveisin: surullinen n900 omistaja. En voinut tuohon kirjoittaa ”käyttäjä” Koska n900,lla EI TEE MITÄÄN.

 6. Jonakin kauniina, tai ei niin kauniina, päivänä kun mun N900 lakkaa toimimasta tai siitä muuten aika jättää tai markkinoilla on uudempi malli laitteesta niin varmasti hankin seuraajan tälle laitteelle. Tällä koneella voi tehdä lähes mitä tahansa. Kaikki mihin olen laitetta käyttänyt on onnistunut ja kerran tuhotessani laitteen näytön se vaihdettiin takuuna. Olen niin onnellinen että maailmaan on saatu, kuin suuremmilta voimilta, lahjaksi tällainen ihana laite jonka mukautuvuus on huippuluokkaa. Äärimmäisen järkevää myydä laitetta joka on jätetty avoimeksi.

Kommentointi on suljettu!