MobiiliBlogin videolla: yleiskatsaus Symbian^3:n ominaisuuksiin

Intelin ja Nokian MeeGoa saadaan odottaa vielä ensi vuoden puolelle, joten Nokia tulee taistelemaan joulumarkkinoilla Androidia ja iPhonea vastaan Symbian^3:n voimalla. Alusta on saanut varsin ristiriitaisen vastaanoton markkinoilla, sillä mielipiteet siitä ovat jakautuneet hyvin vahvasti kahtia.

MobiiliBlogi tekee nyt ensimmäisen pintaraapaisun uutuusalustaan, tarkastelemalla sen käyttöliittymää ja ominaisuuksia yleisellä tasolla. Tarkoitus on antaa käsitys alustan sulavuudesta ja Symbian^3:n keskeisimmistä uudistuksista aikaisempaan versioon nähden, joka on tuttu muun muassa N97-mallista. Videolla käydään läpi muun muassa työpöytää, musiikkisoitinta ja monikosketustukea.

Mihin Symbian^3:n ominaisuuksiin tulevilla videoilla olisi syytä paneutua?

19 kommenttia

  1. Joo ehdottomasti S^3 vs Android vs Iphone tyyliin Gizmodo: http://www.youtube.com/watch?v=GmrkwSMAZR0 😀

   Mut oikeasti voisi katsastaa ainakin nämä:
   – Ovi Kartat (Beta Labsissa myös monikosketusta tukeva 3.06 versio)
   – Liitettävyys (USB OTG + HDMI) vaikka niin että HDMI:llä töllöön ja USB OTG:lla USB hiiri kiinni
   – Videoiden toisto (DivX?)
   – Teemojen vaihtaminen. Ainakin N8:iin löytyy Ohjelmistopäivityksestä uusi Midnight-teema paketitti Nokialta uusilla teemoilla. Myös customi teemat kuten http://ind190.blogspot.com/, kun noista ikoneista on ollut niin paljon valitusta
   – Asetukset valikko ja kuinka ”vaikea” on muutta asetuksia, kun siitä on parjattu Symbiania
   – Ovi Store, ostat vaikka Angry Birdsin ja näytät kuinka helppoa/vaikeaa se on vaikkapa laskulla
   – Viestin Keskustelut näkymä sekä aloitusnäytölle saatava ”Ilmoitukset” widgetti, joka poistaa inhottavat Popupit tulevista viesteistä ja puheluista
   – Sovellusvalikossa uuden kansion tekeminen, ikonien järjestely sekä sovelluksien poisto (pitkä painallus ikonin päällä) käyttämällä ”Järjestele” ominaisuutta sovellusvalikossa
   – Uusi Osoitekirja sekä synkronointi Yhteisöjen (Twitter/Facebook) kanssa
   – WebTV kuten YLE Areena
   – Sähköpostisovellus
   – Nettiselainhan varmasti kiinnostaa, mutta sitä esitellessä kannatta esitellä myös vaihtoehdot kuten Opera Mobile 10 joka on kyllä erinomainen, silä alkuperäinen odottaa vielä sitä tulevaa päivitystä

   Mutta kameran jättäisin väliin, vaikkakin se on erinomainen sillä niin N8:sta kuin C7:sta löytyy kamera vertailuja biljoonia.

 1. Puhelut
  Tekstiviesti
  Sähköposti
  Kuvaus
  Web
  GPS
  Pelaaminen

 2. Offtopikkia, mutta olisiko välillä jotain muita puhujia näihin videoihin?!

 3. Juu se työpöytä on fail, vaikka siinä viiveessä joku tarkoitus ilmeisesti onkin. Onko sovellusten kehittäjät lähtenyt mukaan Symbian kolmoseen?

  1. Ainakin Angry Birdsin kehittäjä, ja näyttää myyvän melko hyvin Ovi Storessa vaikka onkin ”kallis” (3€).

   Ja tuon työpöydän saa kyllä vaihtumaan alle 0.1 sekunnin jos ottaa Teeman tehosteet pois päältä.

   1. Kaipaisin sellaista työpöydän smoothia vaihdosta kun muissakin high end älypuhelimissa. Sillon käyttis toimis loogisesti. Sympparin työpöytä jätti viimeistelemättömän vaikutuksen.

 4. Luurien näyttelyvidoihin voisi jos ottaa ihan esimerkin siitä, että kuinka esim. WLAN yhteyden asettelu käy ja kuinka hyvin luuri valitsee esim. ”oletukseksi” valitun yhteyden.

  Ainakin E71:ssa potuttaa niin vietävästi kun hiddeniksi konffattua omaa wlan purkkia luuri ei sitten vahingossakaan valitse itse ensimmäisen muiden joukosta.

  Eli luurin asettelupuoli olisi tärkeä asia näyttää ostavalle yleisölle. Kyllä noita luurin näytön vierityksiä on nähty ihan tarpeeksi jokaisesta luurimallista.

  1. S^3:ssa ennustava tekstinsyöttö ja sanojen automaattinen täydennys toimivat myös QWERTY moodissa eikä pelkästään numeronäppistä käytettäessä. Nopeuttaa kirjoittamista kyllä mukavasti. 🙂

   PS. Tuo parempi aloitusnäytön vaihto (seuraa sormea) tulee softapäivityksessä kuten paljon muutakin mukavaa. 😉

 5. Selainta on kovasti haukuttu; olisi kiva nähdä se käytössä.

 6. Uusi Ovi store ja uusin maps voisi olla mukava nähdä.

 7. Kiitoksia ehdotuksista! Katsotaan mihin aika loputa riittää. Videot Ovi Kaupasta ja verkkoselaimesta voi jo tässä vaiheessa luvata. 🙂

 8. Ainakin E71:ssa potuttaa niin vietävästi kun hiddeniksi konffattua omaa wlan purkkia luuri ei sitten vahingossakaan valitse itse ensimmäisen muiden joukosta.

  Eipä sitä tee myöskään N8, vaan aukaisee molemmat yhteydet?

 9. Haluaisin tässä vaiheessa antaa isot kiitokset Teemulle asiantuntevasta, mielenkiintoisesta ja ajankohtaisesta nettisivusta. Mobiiliblogi on laadukas nettisaitti täynnä laadukasta sisältöä!

  Jatka samaan malliin!

  1. Kiitos erittäin paljon! Positiiviset kommentit antavat aina mukavasti lisää potkua. 🙂

 10. Voisitko testata tuota musiikkisoitinta, kuinka se toimii silloin kun siellä on oikeasti sitä musiikkia. Ei ”kukaan” kuluttaja pidä kerrallaan 3 albumia musiikkia puhelimellaan. Laitappas sinne kerralla vaikka se muistikortti 85% täyteen (joku 8-16gb kortti sisään) musiikkia ja näytä sitten Symbianin taika, kuinka grafiikka taipuu. N97 hyytyy ainakin aivan totaalisesti kun ottaa sisäänrakennetu muistin oikeasti käyttöön.

  Kiitos ja peukut, muuten hyvä video!

 11. Lyhyt elokuva, kuvattu N8:lla. Tuttuja näyttelijöitäkin mukana…

Kommentointi on suljettu!