Matkapuhelimille suunnattu MeeGo 1.1 julki

Siruvalmistaja Intelin ja matkapuhelinjätti Nokian yhteistuumin käynnistämä MeeGo-alusta on ottanut jälleen yhden merkittävän askeleen eteenpäin. Ladattavaksi on saapunut matkapuhelimiin suunnattu MeeGo 1.1 -versio, jonka julkaisun piti alkuperäisenkin suunnitelman mukaisesti tapahtua lokakuussa. Testiversio siitä lanseerattiin jo kesäkuun lopussa.

MeeGo 1.1 on ensimmäinen versio alustasta, joka sisältää graafisen käyttöliittymän matkapuhelimia ajatellen. Se sisältää myös U-Boot-tuen, jonka ansiosta kaksoiskäynnistys MeeGon ja Maemon välillä on mahdollista Nokia N900 -puhelimella. Nokialaisesta tulee löytyä uusi PR 1.3 -päivitys, joka tuo Maemoon tuen kaksoiskäynnistykselle.

Innokkaat voivat ladata Nokia N900 -puhelinta varten räätälöidyt MeeGo-tiedostot täältä. Jos testaamista N900:lla harkitsee, kannattaa tärkeimmistä tiedoista ottaa ensin varmuuskopio.

Lähde: GSMArena

8 kommenttia

 1. Tääkö on odotettu graafisella kälillä varustettu käyttäjille sopiva versio, jota lupailivat keväällä 1.0-kehitysversioksi nimetyn julkaisun yhteydessä?
  Ruma on ainakin kuin petolinnun ’peräsin’!
  Toivottavasti tääkin selitetään Intelin tekosiksi ja tietty seuraavaksi kehittäjäversioksi…

 2. No tämähän on kehittäjille suunnattu versio. Nokiahan tulee käyttämään aivan erilaista käyttöliittymää. Tästä voi jokainen Meegoa käyttävä firma rukata omanlaisensa liittymän.

 3. Aivan – nyt sen kerrotaan olevan kehittäjille tarkoitettu versio, juu. Mutt keväällä kerrottiin toisin. Silloin kerrottiin syksyllä tulevan, graafisen liittymän sisältävän version olevan käyttäjille tarkoitettu. Ja siksi monet alkoivat arvuutella ekan puhelimen julkaisuajankohdaksi vuoden vaihdetta – ennen tai jälkeen. Mutt nyyyyyyyyn on jo jonkin aikaa ollut selviö, ett eka känny tulee aikaisintaan Meego 1.2:n julkaisun yhteydessä tai todennäköisesti pari-kolme kk sen jälkeen eli loppukesällä 2011… MeeGO 1.2:n julkaisuaikahan on 21-27. pv huihtikuuta.

 4. En kyllä muista että mitä luvattiin milloin, koska lähes kaikki MeeGon kehittymiseen liittyvä uutisointi on ollut ainakin vähän virheellistä. Harva se kerta kun N900 saa multibuutaamisen mahdollistavan lisäosan on joku julistanut MeeGon saapuvaksi N900:lle.

  Seuraavaan MeeGo versioon on tulossa joku grafiikkakiihdytykseen liittyvä päivitys joka jouduttaa MeeGon toimimista hurjasti. Tästä löytyy jo video Tuubista. Kehityskäytäntöihin perehtynyt tietää, että silmäkarkki ja sujuvuus on aivan viimeisiä kehityskohteita, joten MeeGon perusteet taitavat olla jo valetut.

 5. En kyllä myöskään muista, kuinka Meegoa lupailtu, mutta jo jonkin aikaa on ollut tiedossa, ettei tämä versio ole se valmis versio. Ja eikös Nokia tule käyttämään seuraavassa lippulaivassaan Maemoa pohjana?

 6. kumman lyhytmuistista porukkaa …ehken tarkoituksellisesti…? Mutt minäpä muistan.
  Ja tuosta Maemo-pohjasta – sitä on viime aikoina TAAS tuotu esiin uudelleen. Mutt ensin alkuun torjunta oli jyrkkä, ett ei enää mitään Maemoa – kaikki on Meegoa.
  Mistä ja miksi se Maemo(-Meego), yhdessä tai erikseen, on nyt kaivettu esiin?

  Toki uutiset on ristiriitaisia kertojan toiveiden mukaankin. Tätä 1.1-versiota on muun lisäksi nyt ’markkinoitu’ Nokian puhelinversiona, mutta kun sen ankeus on tullut esiin, niin eikös jopa mun ennusteeni mukaisesti sitä ookin alettu kääntämään Intelin tablettiversioksi…
  http://www.digitoday.fi/page.php?page_id=63

  1. No parempi se on valmiina julkistaa, kuin keskeneräisenä. Vai mitä? Nokialla pitäisi olla oma UI, maemo/meego puhelimeen.

Kommentointi on suljettu!