Samsungilta mediasoitin Androidilla: Galaxy Player 50

Mediasoittimien markkinat eivät ole samassa vedossa kuin muutama vuosi takaperin, sillä esimerkiksi Applen iPod-sarjan soittimien myynti on laskussa. Kyseessä on kuitenkin edelleen iso markkinasegmentti, johon panostaminen nähdään yhtiöissä järkeväksi, vaikka useat asiakkaista korvaa erillisen soittimen ostamalla itselleen kunnollisen älypuhelimen.

Korealainen Samsung onkin päättänyt valjastaa matkapuhelimista tutun Android-käyttöjärjestelmän osaksi uutta mediasoitintaan, joka tottelee nimeä Galaxy Player 50. Androidia hyödyntämällä mediasoitinta voidaan käyttää paljon muuhunkin kuin pelkästään musiikin kuunteluun ja elokuvien katseluun. Uutuudella onnistuu muun muassa verkossa surfaaminen ja karttapalveluiden hyödyntäminen sisäisen GPS-ominaisuuden ansiosta.

Samsung Galaxy Player 50 muistuttaa hyvin paljon yhtiön puhelimia. Soittimen kosketusnäyttö on kooltaan 3,2 tuumaa ja laitteen muihin ominaisuuksiin kuuluvat Android 2.1, kahden megapikselin kamera, WiFi ja 8 tai 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Uutuuden pitäisi saapua ensimmäisille markkinoille vielä lokakuun aikana.

Lähde: Engadget

2 kommenttia

  1. Nopealla googlaamisella ko. härvelin hinnaksi löytyi 280$/350$ (8Gt/16Gt) (mobilewhack.com) eli ihan samoissa iPod Touchin kanssa. Lähes samalla hintaa saa jo kelvollisesti samat hommat hoitavan älypuhelimen (esim. HTC Wildfire) ja kun tässä ei tule mukana edes omppulogoa väittäisin liian kalliiksi.

  2. Sampalla on myynti käynyt niin hyvin että kannattaahan sitä yrittää jos väki maksaisi vähän enemmän. Kuitenkin tuo tarjoaa ominaisuuksia joita ei vielä iPod toucheista löydy. Tosin lähinnä vain kameraan liittyviä ominaisuuksia.

    Mielestäni tuo olisi kaivannut yksinkertaisemman UI:n, koska yleensä musiikkisoittimilla kuunnellaan vain musiikkia, jolloin kaikki muu Androidin härpätys voi tuntua liialliselta. iPod Touchissa on mielestäni vähän sama vika: musiikkisoittimen ominaisuudet pitäisi tiivistää 5 eri nappulaan josta päästään eri toimintoihin. Jos musiikkisoittimen UI on yhtä täynnä kuin älypuhelimen UI, niin ehkä kannattaisi vain hankkia älypuhelin ja jättää tällainen ”puhelin ilman puhelinominaisuutta” härpätin ostamatta.

Kommentointi on suljettu!