Nokian karttapalvelun tuorein versio tuo nipistys-zoomauksen S^3-puhelimiin

Nokia on tuonut käyttäjien ladattavaksi uuden 3.06-version suositusta Ovi Maps -karttasovelluksestaan. Kyseessä on kohtalaisen mukava päivitys, vaikka versionumerointi ei ehkä suurempia muutoksia edelliseen 3.04-versioon nähden antaisikaan odottaa.

Ovi Maps 3.06:n keskeisimmät uudistukset:

 • Nipistys-zoomaus, joka toimii Symbian^3-puhelimissa.
 • Uudistuneet kuvakkeet päävalikossa.
 • Uusi karttakerros julkisten kulkuneuvojen reittien osoittamiseen.
 • Parannettu hakutoiminto.
 • Uusi tietosivusto (kuvaus, arvosteluita, kuvia) kartalle merkityistä paikoista.
 • Jaa paikkoja ystäville sähköpostilla tai tekstiviestillä.
 • Jaa sijaintisi kohteissa Facebookiin ja muihin sosiaalisiin palveluihin.
 • Päävalikon voi muokata haluamakseen.

Ovi Maps on Nokian käyttäjilleen tarjoama ilmainen kartta- sekä navigointipalvelu. Se mahdollistaa auto- ja kävelynavigoinnin kaikkiaan 78 eri maassa.

Tuoreimman Ovi Maps -version voi ladata muun muassa Nokia Beta Labsistä.

13 kommenttia

 1. Jälleen yksi asia missä Nokia on muita paljon edellä. 🙂

  No miltäs se C7 on tuntunut?

  1. Kyllähän tämä ehdottomasti aikaisemman sukupolven Symbian-puhelimet voittaa. Käyttöliittymän nopeus on pääsääntöisesti hyvää, vaikka lisää sujuvuutta erityisesti verkkoselaimeen kaipaisin. Itse puhelin on jämäkkä ja laadukkaan tuntuinen. 🙂

  2. Siis mikä oli se juttu missä nokia on paljon edellä? omalla luurilla toi kaikki mitä videossa näky onnistuu ainakin.

 2. onko tää vielä beta vai jo ns valmis julkaisu?
  uteliaisuuttani vaan kyselen

 3. Tämän ja sormea seuraavan aloitusnäkymän olis Noksun pitänyt saada N8: n julkaisuun

  1. Sormea seuraava aloitusnäkymä – tätä minä en oikein ymmärrä, mitä lisäarvoa se tuo puhelimeen? Onko eye candy niin tärkeää?

   1. Eikös se nykyään ole kaikki mitä ihmiset puhelimelta haluavat. Vähät siitä pystyykö sillä soittamaan…

   2. Se ei liity mitenkään eye candyyn vaan siihen, että tuntuu kuin luuri töksähtelisi kun vaihtaa kotinäyttöä ns viiveellä, käyttäjä haluaa välittömän palautteen siitä, kun koskee sormella ja tekee jotain eleitä. Kävin tuota N8 kaupassa testaamassa ja se oli todellakin ärsyttävä pieni ominaisuus. En ymmärrä jos se nyt oli noin helppo korjata minkä takia yleensäkin nokia yritti tuollaista tapaa, olisi nyt vähän pitänyt olla pelisilmää ja ymmärtää, että ei tollanen ole hyvä.

    Varsinkin kun tämän pienen ominaisuuden takia N8 on maailmalla saanut jo paljon negatiivista palautetta.

  2. Olisitko sen takia tosiaan kannattanut lykätä markkinoille pistämistä 2kk tms? Ja kokeilkaapa ajaessa huvikseen ruveta nipistelemään ruutua… No ehkä silloin kun ei aja ja hakee sijaintia, mutta senkin yleensä teen vain syöttämällä osoitteen ja ”täts it”.

   Kuvien katselussa ja nettiselailussa se on kyllä sitten taas jo ”mast”.

 4. Eihän tuo ole pelkkää eye candya, vaan todella hyvä parannus käyttöliittymään. Ehkä se oli vaan väärä päätös tehdä kotinäyttö sellaiseksi kun se nyt on.

 5. Otsikko viittaa karttauudistukseen, mutt useimmat kirjoittelevat aloitus-/koti-näkymän vaihto’efektistä’ …miksi?

  Yritin tuolla aiemmin jo kysästä, ett onko tuo betalabista jaossa oleva kartta vielä 3.06 beta-versio vai valmis, niin siihenpä kukaan ei oo osannut/halunnut kommentoida. …miksi? vaikka uutinen kaiketi sitä lähinnä koski…

  Eikä muuten sellanen oo mikään efekti, ett mitään ei tapahdu (kun ruutua vetämällä vaihtaa. Se on vain typerä yritys selittää kömmähdys eli se on vain ’efekti’ 😉 Jos siirtymä tapahtuiskin pehmennetysti, tms sillon se ois efekti, ilman hipsuja.

 6. BetaLabsista kantautuva tavara on kyllä todella turvallista kamaa. Varsinkin kun alla on kuitenkin Symppari. Siitä vaan kokeilemaan jos latauslinkki löytyy jo.

  Mutta juu, erityistä tässä Noksun päivityksessä on se että kaikki tämä löytyy yhdestä sovelluksesta, piakkoin esiladattuna puhelimeen. Eli tavallinen käyttäjä vain löytää nämä ja ilahtuu ilman että tarvitsee perehtyä mihinkään. Samalla tuo on jotenkin erittäin luonnollinen jatkuma Nokian strategiassa joka painottaa sijaintiin perustuvia palveluita.

Kommentointi on suljettu!