Android Marketissa jo yli 100 000 sovellusta

Applen iOS-alustan App Store -ohjelmistokauppa johtaa tilastoja, kun mittatikkuna on sovelluksien määrä. Hyvänä kakkosena tulee Android, joka on juuri ylittänyt 100 000 sovelluksen rajapyykin. Luvut molempien alustojen osalta alkavat olla jo niin suuria, että niiden mittaaminen ei ole kohta enää järkevää. Kaikkia sovelluksia kun ei millään yksi ihminen pysty käymään läpi.

Joka tapauksessa nyt saavutettu rajapyykki on erittäin merkittävä. Jatkossa kasvu lienee vieläkin nopeampaa, sillä Android Marketin maksullisten sovellusten saatavuus laajeni vastikään muun muassa Suomeen ja moniin muihin maihin. Tämä innoittaa kehittäjiä varmasti panostamaan Androidiin entistäkin lujemmin.

Androidin sovellusvalikoima on syksyn aikana laajentunut muutamalla erittäin mielenkiintoisella uutuudella. Ensin alustalle saapui virallinen versio Skypestä ja hiljattain Rovio toi iPhonella suosiota niittäneen Angry Birds -pelin Androidille. Rovion hitti saavutti Androidilla yhdessä päivässä yli miljoona latausta.

Lähde: UnwiredView

12 kommenttia

 1. Eiköhän olisi jo selainen piste, että pitäisi alkaa raakaamaan pois niitä sovelluksia, joita on ladattu vähiten? Mutta siihen tuskin täältä voi vaikuttaa.

 2. Androidilla on noin tuhat erilaista kalenterisovellusta, noin parituhatta laskinsovellusta, viisisataa karttajuttua, parisataa shakkipeliä jne.

  Erilaisia, käyttökelpoisia ja jopa käytännössä toimivia sovelluksia on Symbianilla selvästi eniten

  1. Vaikka androidissa olisikin paljon samanlaisia sovelluksia, niin haluaisimpa kuulla että mitä sellaisia sovelluksia Symbianille on, joita ei saa androidille vähintään yhtä hyvinä…

   Entisenä symbian ja windows mobile käyttäjänä on ollut iloinen yllätys siirtyä androidiin, kun kaikki on kätevästi marketissa. Lisäksi se, että samanlaisia sovelluksia on paljon, antaa mahdollisuuden valita juuri sen mieleisimmän ja parhaimman.

   Toki symbian on viime aikoina kokenut melkoisia kasvojenkohotuksia, ja ovi storekin on uudistunut sekä mainittu Qt kehitysympäristö, mutta oma mielipide on, että että ei symbian ja ovi ole vielä niin valmiita kuin kilpailijoiden tuotokset.

 3. Androi kehitäjillä allaan on kuitenkin java-kökkö Eclipse IDE. Menkääpä Android-heput katsomaan mitä nykyinen Nokian Qt tarjoaa kehittäjälleen.

  1. Java on vähän kuin Dubloilla leikkis, jos verrataan C++:aan. Tietenkin jos taidot ei vielä anna periksi, niin onhan se helpompi. Mutta ei Qt C++ Nokia Qt SDK:lla on kyllä helppoa.

   Tässäpä Youtube video jossa Angry Birdsin tekijät kertoo Nokia Qt SDK:sta:

 4. Voiko marketista ladata ilmaisia sovelluksia ilman luottokortin rekisteröimistä kauppaan?

  1. Voi. 🙂 Luottokorttia tarvitaan vain maksullisiin sovelluksiin.

   1. Tämäkin onnistuu Ovi Storessa puhelinlaskulla. 😉

 5. Ovi Storessa on vain se ongelma, että Noksun laitteet käyttävät vielä toistaiseksi melko erilaisia käyttiksiä, ja siksi Symbianin parhaille ohjelmistoille löydy välttämättä touch-versiota. Suurimmat ohjelmistosodat käydään korkean hintaluokan touch-puhelimien liigassa, joten mielestäni tässä taistossa Ovi Store ei tarjoa kilpailijoilleen juurikaan vastusta.

  Tämä on myös ongelma joka ei tule ratkeamaan pian: Nokia tarvitsee kolme kertaa enemmän kehittäjiä ja sovelluksia jotta kaikki Nokian asiakkaat (touch-laitteilla ja ilman) saisivat yhtä paljon ohjelmia kuin mitä Android Market tai App Store tarjoavat asiakkailleen ATM. Kilpailevat alustat tarvitsevat yhden sovelluksen joka toimii sitten sadoilla laiteMalleilla, Nokia tarvitsee n. kolme (S40, S60, S^1) ohjelmaa saavuttaakseen saman. Qt tulee ja on jo, mutta jos kaikki sisältö halutaan Qt pohjaiseksi, on monet ohjelmat kirjoitettava käsittääkseni uusiksi.

  Työtä ja matkaa Nokialla on vielä pirusti.

 6. Onko kukaan löytänyt marketista sellasta pika kytkintä millä saa numero eston pois/päälle yhdellä painalluksella? Samanlainen kun esim.wi-fi:lle löytyy laittaisitko ohjelman nimen…

Kommentointi on suljettu!