Garmin ja Asus uudenlaiseen yhteistyöhön matkapuhelimissa

Taiwanilainen Asus ja amerikkalainen Garmin kuppaavat huonosti markkinoilla menestyneen Garmin-Asus-brändin, jonka alaisuudessa yhtiöt ovat myyneet navigointiin keskittyviä matkapuhelimia. Yhtiöt eivät kuitenkaan hylkää kumppanuutta kokonaan, sillä jatkossa luvassa on Asusin brändiä kantavia puhelimia, joista löytyy Garminin navigointiohjelmisto.

Garmin ja Asus aloittivat yhteistyön matkapuhelinmarkkinoilla vuoden 2009 alussa. Tuolloin esitelty Garmin-Asus-konsepti on osoittautunut pettymykseksi, joten Asus siirtyy käyttämään matkapuhelimissaan omaa tuotemerkkiä. Asusin tulevat Android-puhelimet sisältävät Garminin navigointiohjelmiston, jolla pyritään luomaan pesäeroa kilpailijoihin. Asusilla on yksinoikeus Garminin ohjelmistoon parin vuoden ajan.

Taiwanilaiselle Garminille muutos merkitsee positiivista vaikutusta tulokseen. Tappiollinen älypuhelinosasto on vaikeuttanut valmistajan taivalta markkinoilla.

Tulevaisuudessa Garminin osaamista saatetaan nähdä myös muiden valmistajien Android-puhelimissa. Ei ole myöskään mahdoton ajatus, että yhtiö laajentaisi toimintaansa muiden mobiilialustojen ympärille.

Lähde: Reuters