HP Slate 500: Windows 7 -pohjainen tabletti

Pitkään jatkuneen huhumyllyn jälkeen tietokonejätti HP on vihdoin julkistanut Slate 500 -tabletin, joka pohjautuu Microsoftin Windows 7 -käyttöjärjestelmään. Se on näin ollen täysiverinen tietokone, joka voidaan nähdä sekä vahvuutena että heikkoutena, riippuen pitkälti käyttäjän tarpeista.

HP on huomioinut Windows 7:n vahvuudet ja pyrkiikin markkinoimaan laitettaan lähinnä bisneskäyttöön. Se lienee viisainta, sillä Windows 7:n etuna on laaja sovellustuki, mutta käytettävyydeltään se ei sellaisenaan välttämättä pysty tarjoamaan iPadin ja tulevien Android-tablettien kaltaista vaivatonta käyttökokemusta. HP Slate 500 vaatii avukseen monissa tilanteissa stylus-kynän, jolle ei ikävä kyllä ole varattu paikkaa laitteen kyljestä.

Uutuuden tehopuolesta huolehtivat 1,83 gigahertsin Intel Atom Z540 -prosessori, kaksi gigatavua RAM-muistia sekä Broadcom Crystal HD -kiihdytin, jonka ansiosta Slate 500:n pitäisi pyörittää ongelmitta täyden teräväpiirtotason 1080p-videomateriaalia. Kapasitiivinen kosketusnäyttö on kooltaan 8,9 tuumaa ja se kykenee 1024 x 600 pikselin tarkkuuteen. Tallennustilaa Slate 500 tarjoaa SSD-levyn muodossa 64 gigatavua.

Muita tabletin ominaisuuksia ovat WiFi, kolmen megapikselin kamera ja VGA-kamera etupaneelissa. HP Slate 500 painaa 680 grammaa.

HP Slate 500 saapuu ensimmäisenä Yhdysvaltoihin, jossa sen hinta on 799 dollaria. Yhtiö lupaa laajentaa laitteen saatavuutta myöhemmin myös muille markkina-alueille.

Lähde: Engadget

7 kommenttia

 1. Hienoja laitteita.

  Toivoisin kuitenkin myös valmistajilta sekä testaajilta avoimuuttaa näiden nykyaikaisten laitteiden käyttöaojoista ja valmiusajoista.

  Mielikuva tulee, että laitteet pystyvät samoihin valmius- ja käyttöaikoihin, kuin perinteiset kännykät. Tai ainakin niin niitä koitetaan markkinoida. Kuitenkin isot näytöt ja tehokkaat prosessori varmasti kuluttaa virtaa vihaan vauhtiin.

  🙂

 2. tuleekohan noista PC tablet koneista koskaan mitään hittiä, niitähän on ollut jo 10 vuotta markkinoilla.

 3. HP teki mielestäni fiksusti kun tähtää tuotteen selkeästi yritysmarkkinaan. Sillä puolella 700 taalaa on pähkinöitä ja Slaten kaltaiselle koneelle, jossa pyörii Windows 7 on selkeä kysyntä.

  Johtajat eivät voi tuoda yritysverkkoon iPadeja ja lisäksi he tarvitsevat alustan, jossa olemassa olevat sovellukset toimivat. IT:n kannalta Slate on ”taivaan lahja”. 🙂

  @Joukahainen. Kyllä PC Tabletteja myydään paljon muualla kuin Suomesssa. Kynäkäyttöliittymä, joka Slatessakin on toisena vaihtoehtona, on erittäin hyödyllinen monissa ”oikeissa sovelluksissa” ja varsinkin tiedon keruussa. Pelkkä kapasitiivinen sormikosketus ei aina riitä – ja päin vastoin.

  Slate 500 on ensimmäinen suhteellisen järkevä yritys pitkään aikaan, mutta ensi vuonna nähdään jo toinen sukupolvi.

  @Aapeli. Slate is ole puhelin tai älypuhelin. Se on Windows 7 (mini)läppäri, jossa ei ole fyysistä näppistä vaan kapasitiivinen monikosketusnäyttö. Kun laitetta ajattelee tässä kontekstissa, niin saa hyvän kuvan mihin se sopii – ja mihin ei.

  Markkinaa kevyelle Windows 7 ”slatelle” ainakin tulee riittämään. Sen osoitti miniläppäriboomi aiemmin. Ihmiset haluavat kotiin/työhön useamman PC:n ja pilviteknologiat tulevat tukemaan tätä kehitystä entisestään. Tietysti myös Android pädit ja iPad ovat laitteita tässä kategoriassa, mutta kategoria kasvaa ja siinä on tilaa ”kaikille”.

 4. Tämä laite varmaan soveltuu siistiä sisätyötä tekeville. Ei niin siistiä työtä tekevät tarvitsevat kestävämmän näköisen ja ainakin roiskevesitiiviin mallin. Jotta tällainen laite saavuttaisi menestyksen, mielestäni erittäin tärkeä ominaisuus olisi se, että virtaa riittäisi vähintään kokonaisen 8 h työvuoron ajan.

 5. Tuon käyttö näyttää vaikuttavalta. Voisi helposti kuvitella korvaavansa läppärin matkoilla.

  Seuraavaksi kehityslistaa:

  – 1920 x 1080 reso (PPI jotain 250 eli ei vielä kovin korkea)
  – 16/9 kuvasuhde eli 1,78, nyt 1,707, jos pikselit neliöitä
  – paksuudesta (14,7 mm) puolet pois, esim 8 mm
  – reunat voisi vähentää 3 millimetriin
  –> silloin koko olisi 120 x 232 eli mahtuisi takin taskuun jos tasku olisi iso
  – näillä eväillä paino alle 300 g
  – kamera 12 megapikseliä
  – full HD videokuvaus
  – paikka stylus-kynälle
  – lataus-/säilytyspaikka bluetoot kuulokkeelle
  – akun kesto 15 h aktiivista käyttöä

 6. @Raimo P. Kenttätyöhön tarkoitettuja kosketusnäytöllisiä kestäviä laitteita on olemassa jonkun verran eri tyyppiseen käyttöön.

  Tuossa on yksi lista http://ruggednotebooks.com/tablets-and-convertibles

  Akun kesto riippuu paljon kuormasta ja siitä kuinka käytetään näyttöä ja taustavaloa. Kahdeksan tuntia on edelleen kova vaatimus yhtäjaksoista käyttöä. Joissakin malleissa akut ovat hot swappable eli ne voi vaihtaa lennossa.

 7. Odottelen mielenkiinnolla windows7 pohjaisia slateja markkinoille. Erityisesti asuksen eeePad malleja. EeePad:eihin saatavilla oleva telakka tekee pad:ista läppärin, josta irtoaa tarvittaessa näyttö pad:iksi. Aiwan loistava oivallus 🙂 Myös pöytäkäyttöön on tulossa telakka, näppis jossa on lataustelakka näytölle.

Kommentointi on suljettu!