Symbian^3 saa sulavamman kotinäkymän, paremman verkkoselaimen ja pystytason QWERTY:n

Nokian suosimalle Symbian-alustalle on tiedossa viime aikoina verkkoon tippuneiden tietojen mukaan paljon uutta kivaa päivityksien muodossa. My Nokia Blogin lähteen mukaan luvassa on sulavampi kotinäkymä, parempi verkkoselain sekä pystytasossa toimiva virtuaalinen QWERTY-näppäimistö.

Uudistukset tekevät kotinäkymien vaihtamisesta aikaisempaa sulavampaa. Jatkossa näkymät seuraavat sormea kun näyttöä vedetään ja luovat näin tunteen paremmasta jouhevuudesta. Efekti on tuttu muun muassa iPhonesta ja Androidista.

Selaimeen tehtävät päivitykset vaikuttavat sekä käyttöliittymään että sen nopeuteen. Osoiterivi on vaihtanut muita mobiiliselaimia mukaillen paikkaa ylös ja alhaalla näkyvästä palkista on päästy kokonaan eroon. Näin selain jättää entistäkin enemmän näkymää itse sivustolle.

Nykyisen Symbian^3-version yksi merkittävimmistä puutteista on pystytasossa toimivan QWERTY-näppäimistön uupuminen. Sekin tullaan viimeisimpien tietojen perusteella korjaamaan. Yllä nähdään muutama kuvakaappaus uudesta virtuaalinäppäimistöstä.

Lähteet: My Nokia Blog 1, 2

5 kommenttia

 1. Näin se Nokiakin pääsi mukaan ”frequent updating” tyyliin, missä laitteesta puuttuneita ominaisuuksia tuuttaillaan jälkeenpäin päivityksinä. Fiksu kuluttaja ajattelisi tietenkin niin että laitteessa pitäisi ostohetkellä olla kaikki ominaisuudet, mutta pakko myöntää että itseä miellyttää tämä tyyli silti. Mukava saada nimenomaan tällaista ”pientä kivaa” kokoajan. 🙂

  ”- Nimim. iPhone näytti tien”

  1. > Näin se Nokiakin pääsi mukaan “frequent updating” tyyliin, missä laitteesta
   > puuttuneita ominaisuuksia tuuttaillaan jälkeenpäin päivityksinä.

   Nokia on kyllä itseasiassa aina julkassut päivityksiä älypuhelimilleen. Se mikä nyt on muuttunut on se, että Symbianin kehityksessä on siirrytty jatkuvasti kehittyvään ja påivittyvään alustaan (rolling release) jonka seurauksena esim N8 tulee saamaan päivityksenä omainsiuuksia, jotka oli suunniteltu Symbian ^4:lle.

   On kuitenkin täysin harhaanjohtavaa väittää, että Nokia ei muka olisi aiemmin päivittänyt älypuhelimiaan. Esim Nokia 5800 XPressMusic luurille on tullut yli 20 firmware- ja sovelluspäivitystä viimeisen parin vuoden aikana. Päivitykset on sekä korjannut bykeja, että tuonut uusia ominaisuuksia ja uusia versioita puhelimessa olevista sovelluksista. Eli kyllä Nokia itseasiassa on aina päivittänyt älypuhelimiaan.

 2. Tuokin on vähä maku asioita, ennustavalla tekstinsyötöllä on mielestäni helpompi kirjoittaa yhdellä kädellä ”numeronäppiksellä” kuin pysty QWERTYllä.

  PS. Symbian^3:ssa toimii ennustava tekstinsyöttö myös QWERTY moodissa.

  1. Ei kait tuo numeronäppistä poista puhelimesta, vaan QWERTY on vain vaihtoehto.

   1. Juu, meinasin vaan että ainakaan itelläni ei ole tarvetta QWERTYlle pysty asennossa, mutta onhan se hyvä että on vaihtoehtoja.

Kommentointi on suljettu!