WP7-kehittäjät manaavat kehitystyökalujen rajoittuneita kamerakirjastoja

Missä piilevät Windows Phone 7:n videopuhelu- ja augmented reality -sovellukset? Sellaisia Microsoftin uunituoreelle alustalle ei löydy, eikä niitä myöskään tulla aivan heti näkemään. Tähän löytyy yksinkertainen selitys, sillä ohjelmistojätin WP7-työkalut eivät mahdollista kehittäjien hyödyntää puhelinten videokameraominaisuutta sovelluksissaan.

Kehitystyökalujen rajoittuneisuus on saanut muun muassa Fringin toteamaan, että yhtiön suosittua verkko- ja videopuheluita yhdistävää sovellusta ei ole tässä vaiheessa järkevää tuoda Windows Phone 7:lle. Kehittäjillä on tällä hetkellä mahdollista käyttää kameraa ainoastaan kuvien napsimiseen.

Videokamerakirjastojen puuttuminen estää pitkälti myös niin sanottujen augmented reality -sovellusten luomisen. Kyseessä on mobiilimarkkinoilla kohtalaisen kovassa kasvussa oleva segmentti, joten toivottavasti Microsoft korjaa kehitystyökalujensa puutteet pian.

Lähde: Pocketnow.com

3 kommenttia

 1. Hmm Windows Phone 7:n suunnittelukokouksissa tehtiin kyllä melko tiuhaan tahtiin virheitä alustan tiukkuuden suhteen. Onhan MS tullut vastaan näissä puitteissa jo muutaman kerran, mutta pian on kyllä vaikea pysyä kärryillä siitä mikä oikeastaan on mahdollista alustalla ja mikä ei.

  Itsellä ainakin hämärtyy jo täysin käsitys siitä onko sillä rahkeita vakavamieliseksi älypuhelinkäyttikseksi. Mielestäni minulla olisi hyvä olla jo jokin käsitys tästä kun Wp7 laitteet viimein putoavat kauppojen hyllyille myös Suomessa.

  1. Läheinen tuttuni aloitti juuri jokin aika sitten WP7:lle ohjelmistokehittämisen ja jo nyt on ainakin hänelle täysin selvää, mitä pystyy tekemään ja miten. Tietenkin pitää perehtyä asioihin, mutta niinhän se varmaan on joka alustan kanssa.

 2. Ei pidä ihan paikkaansa, mutta tiettyjä rajoituksia on. API-puolella tulee tapahtumaan paljon ensi vuoden aikana, koska kaikkea ei vain ehditä saada heti valmiiksi. Nyt on keskitytty siihen mitä selvitysten mukaan on ollut tärkeintä käyttäjien mukaan.

  Tässä esimerkkiä videokamerasta ”augmented realitystä” LG Optimus 7:ssa.
  http://www.youtube.com/watch?v=YbkYw6VRCSc

  @Chris. Alustassa on luonnollisesti kaikenlaisia rajoituksia tässä 7.0-versiossa, mutta päivityksiä tulee. Ei ne muutkaan alustat olleet valmiita 1.0-versiossa. MSDN:stä löytyy jatkuvasti lisää tietoa devaajille.

Kommentointi on suljettu!