Nokian huhuttu Z500 MeeGo-tabletti vilahti Ovi Kaupassa

Z500-malli oli hetken mukana Ovi Kaupan listauksessa.

Kesäkuussa verkkoon levinnyt huhu matkapuhelinjätti Nokian MeeGo-pohjaisesta tabletista nousee useiden kuukausien hiljaiselon jälkeen pintaan. Huhun esille nostaa Nokian Ovi Kaupasta löydetty viittaus Z500-mallista, joka on sittemmin kuitenkin vedetty pois suomalaisvalmistajan ohjelmistokaupasta. Samankaltaisia viittauksia löydettiin jokin aika sitten myös X7-mallista, jonka huhutaan olevan musiikkipainotteinen Symbian^3-puhelin.

Varsinaisia uusia tietoja laitteesta ei ole tarjolla. Esiintyminen Ovi Kaupan laitelistassa valaa kuitenkin lisää uskoa sen olemassaoloon. On toki mahdollista, että Z500-mallimerkintä viittaa täysin toiseen tuotteeseen, mutta matkapuhelimesta tuskin on kyse yhtiön mallimerkintäkäytäntö huomioiden.

Aikaisempien huhujen mukaan Nokia Z500 on ARM-pohjainen tabletti, joka pyörittää MeeGoa. Sen näytön odotetaan olevan kooltaan 7 ja 9 tuuman väliltä. Kesäkuussa huhuttiin lisäksi, että tablet nähtäisiin markkinoilla loppuvuoden aikana. Arvio kuulostaa tällä hetkellä kuitenkin varsin epätodennäköiseltä.

Alla vielä muistutuksena video MeeGon tablet-käyttöliittymän kehitysversiosta:

Lähde: My Nokia Blog