MobiiliBlogin videolla: Galaxy S ja Android 2.2 -päivitys

Vihdoin se on täällä! Android 2.2 -päivityksen saapumista Galaxy S -puhelimeen on odotettu kiivaasti syyskuusta asti, jolloin sen alkujaan piti laitteelle saapua. Päivityksen saapuminen venyi lopulta marraskuun puolelle, mutta onneksi Suomessa päästiin nauttimaan ensimmäisten joukossa Android 2.2:sta, joka vaiheittain levittäytyy ympäri maailmaa.

Kyseessä on merkittävä päivitys, joka tuo Galaxy S:ään paljon uutta. Tarjolla on Samsungin mukaan kaikkiaan 250 parannusta, joihin mahtuu muutama suurempi uudistus ja pienempiä viilauksia siellä täällä.

Allekirjoittanut käy läpi muutamia päivityksen tuomia muutoksia puhelimeen alta löytyvällä videolla. Katsauksessa on luonnollisesti Flash 10.1 -tuki, mutta myös paljon muuta.

6 kommenttia

 1. Loistava video ja hyvin tuotu esiin uudistukset.

  Mitä kommentoin on vain se tuo päivitystapa. Vaikka se on helpompaa säilyttää wanhat ohjelmat jne., niin kyseessä on kuitenkin iso päivitys, jossa vaihtuu myös kernelin versio. Niinpä foorumeilla suositellaan yleisesti tekemään tehdasasetusten palautus niin ennen kuin jälkeen päivityksen. He, joiden Galaxy S:ssä toimii käynnistys palautustilaan vola ylös + koti + virtapainike, voivat vipettää näppärästi JPA firmiksen asennuksen jälkeen niin ohjelmacachen, sisäisen muistikortin kuin tehdasasetuksetkin. Tämä varmistaa sen ettei tule turhia tai ylimääräisiä ohjelmien kaatumisia (force close). Samoin kun luurin käynnistää tulee kuusisivuinen opastusohjelma puhelimen käytöstä.

  Jos näin olisi tehty jo JP6:n kanssa, niin sitä ei olisi vedetty pois Android Marketin häviämisenä, koska se ei hävinnyt.

  Huomio vielä tästä ”korjatusta” FroYosta ettei Android Marketin kaikki kaupalliset ohjelmat näy vielä listoilla. Syynä se ettei Samsung ole rekisteröinnyt JPA:aa Googlelle. Videoissa et näyttänyt myöskään uudemman YouTube sovelluksen (löytyy Marketista) toimintaa kun käyttökieleksi on valittu Suomi. Toimii siis englannin kielellä. 🙁 Samoin et hoksannut näyttää yhteystietojen bugia, josta listalta puuttuu kirjaimia, vaikka sen kirjaimen kohdalla on yhteystietoja. Noh, esittelyvideohan tuo olikin eikä mikään bugiraportti. 😉

 2. Itselläni on tämän päivityksen jälkeen alkanut pätkiä ihan sikana koko puhelin! Mitä pitäisi tehdä? Sovellusten käynnistyminen kestää kauan, selaessa nettiä pätkii jne.. 🙁

 3. Päivitin vkonloppuna ja vähän samoja ongelmia kuin Maxilla.
  Auttasko factory resetti?
  Jos varmuuskopiot otettu KIESsillä, niin täytynee kummiskin asentaa kaikki widgetin ja muut marketista haetut ohjelmat uudestaan kännyyn?

 4. Ja kysymys kuuluu, mitäs sitten tehdään, jos tämä vehje lakkaa synkkaamasta Google-tilejä muuten kuin Wlanin kautta, haluaisi testata josko 2.2. auttaisi ja käyttäjällä onkin vain Mac?

  Nimimerkillä ”Teinkö virheen iPhonen sijaan…” 😉

 5. Kaivoin pölyttyneen Windows-läppärin kaapista ja tungin 2.2. sillä ja Skiesillä sisään. Näyttäisi toimivan. Ainoa vaan, että musta tuo, että se ei mene äänettömälle ilman värinää volume-painikkeesta on bugi eikä mikään käytettävyyden riemuvoitto. Silti, nyt ainakin sync taas toimii joka oli se alkuperäinen ärsytys.

Kommentointi on suljettu!