Microsoft: MicroSD-kortit laadultaan huonoja

Windows Phone 7 -puhelimien tallennustilaa ei ole mahdollista laajentaa käyttäjien toimesta. Microsoftin Charlie Kindelin mukaan tukea vaihdettavalle MicroSD-muistille ei haluttu tuoda, sillä useimmat markkinoilla olevista korteista ovat laadultaan huonoja.

Kindelin mukaan MicroSD-korttien laatua on mahdotonta valvoa. Ongelmalliseksi tilanteen tekee erityisesti se, että laatu vaihtelee saman valmistajan korteissa. Huono muistikortti voi vaikuttaa puhelimen jouhevuuteen ja esimerkiksi hidastaa sovellusten käynnistymistä.

Mielenkiintoiseksi ohjelmistojätin ratkaisun tekee se, että osasta Windows Phone 7 -puhelimia löytyy MicroSD-muistikorttipaikka. Ne eivät ole kuitenkaan tarkoitettu loppukäyttäjien hyödynnettäväksi, vaan esimerkiksi operaattori voi kasvattaa tallennustilaa ennen puhelimen kauppaamista asiakkaille. Microsoftin mielestä on operaattorin tehtävä testata yhdistelmän toimivuus, ei käyttäjän.

Lähde: Pocketnow.com

5 kommenttia

 1. Tää Applen aloittama ”me ei tarjota tätä ominaisuutta koska se heikentää käyttäjäkokemusta” -trendi on mielenkiintoinen.

  1. Jep. Ja nimenomaan hassua, että se on Microsoft, joka noin tekee. Se sama MS joka JUURI tuosta samasta ideasta heitti läppää Applelle joku vuosi takasin (kun oli puhetta siitä kun Maceihin ei esmes voi asentaa mitä tahansa lisäkortteja, näytöohjaimia ym.) 😀

 2. Onhan WP7:ssa muitakin Applelta tuttuja ominaisuuksia:
  – Tiukempi alusta
  – Tiukempi sovellusten kontrolli
  – Ei kunnon moniajoa
  – näyttävyys ennen toimivuutta jne.

  Kansa on äänestänyt kukkarollaan! 🙂

 3. Miksi he eivät tee kylmästi niin, että suosittele vaikkapa vain SanDiskin kortteja puhelimiinsa? Kyllä tuollainen käyttömahdollisuuden rajaaminen on ihan älytöntä vedoten korttien huonoon laatuun.

  iPhonessa on SanDiskin kortit ja onhan ne nyt todella luotettavia kortteja.

 4. On pakko hieman kompata Charlieta siitä, että ei tuo ihan pelkkää markkinointihuuhaata ole.

  WP7:ssa SD:llä oleva muisti on kryptattu ja sovellukset käyttävät sitä paljon RAM-muistin lisäksi. Mikäli IO-prosessit eivät ole tarpeeksi nopeita, niin koko setti alkaa kärsimään. Tämä on hieman eri asia kuin vain talletettaisiin kamerakuvia massamuistille tai luetaan niitä.

  Muistikomponenttien testaus kuuluu rautasertifiointiin. Jos käyttäjä vaihtaa muistin itse, niin koko rautatestaus menettää merkityksensä. Kun SD-kortin vaihtaa taho, joka sen jälkeen ottaa vastuun myös tuesta, niin löytyy selkeä taho, johon ottaa yhteyttä, jos homma ei toimi.

Kommentointi on suljettu!