Firefoxin uusi beta-versio lupaa lisää nopeutta mobiililaitteilla

Mozilla on tuonut käyttäjien ladattavaksi uuden beta-version Firefox-mobiiliselaimestaan, joka aikaisemmin tunnettiin nimellä Fennec. Uusi versio toimii Android– ja Maemo-pohjaisilla laitteilla. Sen voi ladata itselleen täältä.

Tuore testiversio jatkaa selaimen kehittämistä eteenpäin. Yhtiö kehuu vähentäneensä Firefoxin muistinkulutusta sekä pienentäneensä asennuksen kokoa Androidilla aikaisemmasta 43 MB:stä 17 MB:hen. Hiljalleen selain alkaakin saavuttaa tason, jossa sitä voisi ajatella hyödyntävänsä jokapäiväisessä käytössä.

Mozilla on työskennellyt kovasti selaimen nopeuden kanssa. Vaikka peruskäytössä esimerkiksi Androidin oletusselaimen tasolle ei vielä päästä, niin parannusta edelliseen betaan on selvästi tapahtunut. JavaScriptin osalta yhtiö hehkuttaa selaimen hakkaavan Android 2.2:en selaimen 25 prosentin nopeuserolla.

Seuraavaan versioon Mozilla lupaa rautatason kiihdytyksen, jonka voidaan odottaa parantavan käyttönopeutta mukavasti. Luvassa on myös tuki HTML5-videoille, joka laajentaa selauskokemusta.

Lähteet: Mozilla & Pocketnow.com