MobiiliBlogin videolla: Symbian^3:n DivX-tuki

Päivitys (19.01.2011): Nokian julkaisema päivitys lisää videosoittimeen tekstitystuen.

Uuden sukupolven Symbian-alusta on varustettu sisäänrakennetulla DivX-tuella. Se laajentaa puhelinten viihdeominaisuuksia mukavasti ja tekee DivX-videoiden toistamisesta käyttäjäystävällistä, sillä ylimääräistä säätämistä ei vaadita. Käyttäjän tulee vain varmistaa, että tiedostot ovat oikeassa muodossa, jonka jälkeen ne voi huoletta ladata puhelimeen.

MobiiliBlogi kokeili DivX-tukea käytännössä ja kuvasi aiheesta lyhyen videotestin. Kaiken kaikkiaan DivX-videoiden toistaminen osoittautui vaivattomaksi, kunhan puhelimeen ladattavat tiedostot ovat varmasti oikeassa muodossa. Muutoin ongelmia saattaa esiintyä muun muassa äänen kanssa.

Ainoa merkittävä miinus on tekstitystuen puute, sillä ainakaan allekirjoittanut ei saanut tekstejä DivX-videoiden yhteydessä toimimaan. Muutoin DivX-toisto osoittautui erittäin onnistuneeksi lisäykseksi Symbianin ominaisuuksiin.

2 kommenttia

  1. Toistaako 720p videoita? Miten .mkv tiedostot?

    1. .mkv kyllä, mutta tiedosto koko raja sekä x264 tuen puute tulee monesti vastaan. Muuten DivX:t ja XViD:t toistuu hienosti, jopa paremmin kun mun miniläppärillä.

Kommentointi on suljettu!