Symbian^3:lle merkittävä päivitys vuoden 2011 alussa

Nokia lupaa Symbian^3-puhelimiinsa merkittävän ohjelmistopäivityksen vuoden 2011 alussa. Valmistaja kertoi asiasta SEE2010:ssä, joka on Symbianiin keskittyvä kaksipäiväinen tapahtuma.

Päivityksen kerrotaan sisältävän kaikkiaan yli 50 uudistusta, joista osasta saatiin vihiä jo jokin aika sitten. Tulossa on ainakin pystytasossa toimiva QWERTY-näppäimistö, tekstinsyöttö jaetussa näkymässä ja täysin uudistettu verkkoselain, joka tarjoaa nykyistä ratkaisua modernimman kokemuksen. Samalla luvassa on Swype-tekstinsyöttötekniikan integroiminen osaksi käyttöliittymää.

Päivitys sisältänee myös aiemmin huhutun sulavamman kotinäkymän. Sen myötä työpöydän näkymät seuraavat sormea niiden välillä vaihdeltaessa. Samaa efektiä hyödynnetään muun muassa iPhonessa ja Androidissa.

Lähteet: My Nokia Blog & The Nokia Blog

4 kommenttia

 1. Tulisi vielä jossain vaiheessa sellainen työpöytä, jossa ei ole kolmea erillistä sivua, vaan kolmeen _osaan jaettu_ työpöytä. Toisaalta N900 tyylinen panorama desktoppi vois olla kaikista mukavin ja vapaa widgettien form factor.

  Toisivat nyt kerralla kaikki S⁴:n ominaisuudet tuohon S³:n, kun luulisi niiden olevan jo valmiina. 😀

  1. Hae ovi palvelusta spb mobile shell lite. saat 5 sivua tuolla tyylillä. muutenkin tyyllikkään näkönen.

 2. Vain muutama Nokia fani jaksaa enää Nokian lisäksi uskoa Symppariin :p Muut ovat huomanneet että keisarilla ei ole vaatteita.

  1. Kerropas sinä sitten, että mikä olisi parempi alusta halvemman luokan älypuhelimissa?

   Symbian on loistava käyttis, kun ottaa huomioon alustan tarjoamat ominaisuudet suhteessa tehovaatimuksiin. Lisäksi myös virranhallintaominaisuudet ovat sympparissa paljon kehittyneemmät kuin kilpailijoilla.

Kommentointi on suljettu!