Dellin Androidin päälle kasaama Stage UI näyttää mielenkiintoiselta

Matkapuhelinmarkkinoilla vielä melko pienessä roolissa oleva Dell kehittelee omaa käyttöliittymää Android-mobiilialustalle. Valmistajan käyttöliittymä kantaa nimeä Stage UI ja sen odotetaan löytävän tiensä käyttäjien hyppysiin Streak-laitteelle julkaistavan Android 2.2 -päivityksen yhteydessä.

Verkkoon putkahtaneessa videossa StreakSmart-sivuston Jenn K. Lee käy läpi Streakin vuodettua päivityspakettia, jonka mukana on Stage UI -käyttöliittymä. Se on erittäin visuaalinen käyttöympäristö, joka nojaa pitkälti Dellin omiin widget-minisovelluksiin. Tarjolla on myös muuta kivaa, josta lisää juttumme loppuun liitetyllä videolla.

Innokkaat koodaajat ovat onnistuneet asentamaan Dellin päivityksen myös HTC:n EVO 4G -puhelimeen. Käyttöliittymä pyörii taiwanilaisvalmistajan Android-puhelimessa vaivatta, kuten toisesta juttumme videosta voi havaita.

Dell Streak on tabletin ja älypuhelimen yhdistelmä. Streakin näyttö on kooltaan viisi tuumaa ja sen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat 3G, WiFi, Bluetooth, yhden gigahertsin suoritin ja viiden megapikselin kamera.

Lähde: Engadget

2 kommenttia

  1. Taas uus osotus siitä, että Android on pahasti pirstoutumassa erillisiin epäyhteensopivin alustoihin. Eli vaikka Android-pohjasten laitteiden määrä kasvaa, niin Android on kaikkea muuta kuin yhtenäinen alusta.

    1. ”erillisiin epäyhteensopivin alustoihin.”

      Miksi epäyhteensopiviin? Kaikissa pyörii perus-Android, käyttöliittymän ulkoasu on vain erilainen.. Aivan sama olisi esim. Windows 7ssa käyttää erilaista teemaa. Kaikki järjestelmän olennaiset valikot toimivat joka tapauksessa samanlailla, esim. Asetukset-valikko on aina samannäköinen ja kaikki softa toimii kaikissa luureissa keskenään, varsinkin näissä uudemmissa 2.2-vehkeissä. Eikä tuo käyttöliittymä ole edes pakollinen käyttää, niinkuin mainitsi tuossa, niin vaikka Launcher Pro Marketista, niinkuin itsellänikin Desiressä.. On HTCn puhelimissakin vakiona omat widgettinsä, mutta ne on korvattavissa lukuisilla Marketista löytyvillä.

      Eli kyllä se on ihan yhtenäinen alusta, valmistajat vain räätälöivät VAKIOnäkymää omannäköisekseen, koska se on mahdollista.

Kommentointi on suljettu!